tisdag 21 augusti 2018

Uppiggning

Lite uppiggning och loppisfynd efter en psykiakt tung vecka och dag HÄR. Hittade på Kaivarin Kanuuna en Dalaleo väska jag så länge velat ha. Diggar massor att den är recycle och gjord av öl- och limsaburkars "korkdel". Dessutom hittade jag höstpumps och en maxikjol för nästa sommar eller framtida Malaysienresa.
onsdag 8 augusti 2018

Sommarbrun med naturkosmetik

Jag har alltid älskat sol, värme och att vara brun. Att vistas i sol har ju förändrats iom att jag var sjuk och rekommenderades undvika solen totalt i två år (vilket nu gått ut) och undvika sol på hals och huvud resten av livet (pga att jag fått tillräckligt strålning i detta liv och har högre risk för melanoma). MEN som tus finns det andra sätt att bli brun på - för brun och fräsch vill ju också jag vara på sommaren. Här är mina favoriter:Eco by Sonya fick sin början då austrialiensiska Sonya Drivers syster, insjukna i melanoma som 30-åring. Produkterna är 100 % naturliga och innehåller inget syntetiskt eller färgämnen. Face tan water är en mycket hypad produkt och en årets 2016 Pure beauty awards gold winner. Det är ansiktsvatten som ger färg. Produktens fina bruna färg härstammar från kakao, örter, blom- och fruktextrakt samt kamomill. Därför kladdar produkterna inte och lämnar inga fläckar på kläderna. Produkterna saknar också den för brunisar typiska orangenyans.


Vita Liberata ”Fabulous tinted mousse” köpte jag på Galna Dagar där dom marknadsförde den som naturkosmetik. Den är dock inte naturkosmetik, men är "giftfri" och 80% eco-certifikat. Den ger en mörk färg på en natt, då man med andra produkter 2-3 nätter jobbar sig fram till samma färg.


Lavera ”Self-tanning lotion” är en bra basic brunis, som är förmånlig och kan hittas i markethyllan. Det finns skilda produkter för kropp och ansikte.


Zuii & Boho solpuder hör till mina absoluta favoriter.