onsdag 8 januari 2020

Ungsgrönsaker med quinoa

Inspirerad av 52weeksofdeliciousness gjorde jag denhär rätten som hade jätte goda smaker och fick beröm av min man som ville ta en portion till (men det fick han inte för dethär var meningen att vara ”min” mat i några dagar).

  • Blomkål x 1/2
  • Fänkål x 1
  • Paprika x 1
  • Rödlök x 1
  • Feta x 1 paket
  • Vitlök enligt smak (min smak = 3st klyftor)
  • Svarta kalamata oliver x mycket
  • Olivolja, salt, svartpeppar, chiliflakes
Skär upp allt i skivor/ ringar och blomkålen i buketter. Lägg på en ungsplåt, häll över ordentligt med olivolja + kryddorna. Sätt i ugnen på 200c i 10-13 minuter. Jag serverade med quinoa (kryddat med gurkmeja, salt, svartpeppar). Också champinioner samt sardiner eller sill sku kunna passa med dethär, eller så kan man ha det som tillägg med nåt kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar