onsdag 22 maj 2013

Planerar kalas

På lördagen ska vi ha dubbelkalas för pojkarna igen. Vi kör stort med 50 personer inbjudna (29 vuxna + 21 barn).  Tänker mig sjörövare och Angry Birds - som är dom populäraste teman just nu och har sett att det finns färdiga Angry Birds fryskakor. Jag är ingen konditorit, så här kommer man inte att få se foton av fina kakor eller cupcakes... Vi brukar köra med glasskaka till barnen. Av min erfarenhet tycker många barn inte om kaka - men alla barn älskar glass. Vi har haft tåg-glasskaka, rymdskepps glasskaka och nu i år ska jag hitta på design åt sjörövarskepp glasskaka - alla glasskakor givetvis dekorerade med kex, sås och karkki. Här är lite funderingar ritade på ett kuvert (då jag inte hittat bilder eller idéer på Google). Bilderna är alltså ritade av mig i hast för att komma ihåg idéerna - inte av mina barn, fast jag skulle villa säga att det är så...

Sjörövarskepp glasskaka I:
Två liter på varandra, skär fören spetsig och använd tre bitar i aktern till kaptenens kabyss. En bit från fören blir över och kan vara en hajfena bredvid båten. Skär en bit i mitten av däcket och sätt på som tak på kaptenens kabyss. Tre runda fönster i form av lakritsrullar på var sida, större fönster åt kaptenen tex. i form av kex, rund voffla som förpik. Segel i form av papper på grillsticka. Printa ut ett papper med dödskalle HÄR. Papprets kanter kan lite brännas för trovärdighet. Kanter på däcket i form av tunna chokladkex / choklad.

Sjörövarskepp glasskaka II:
Två liter glass på varandra. Skär av fören uppifrån ner (fören är rak uppifrån sett). Använd nedre biten till kaptenens kabyss i aktern. Av övre biten kan man göra ett par hajfenor simmande bredvid båten.  Skär en bit i mitten av däcket och sätt på som tak på kaptenens kabyss. Liknande dekorationer som ovan.

Sjörövar glasskaka III, skattkista:
Två liter glass på varandra, skär hälften av övre litern. Skär inte helt rakt, utan så det blir ett dike i mitten från ena kortsidan till den andra. Såhär rymms det mer godis inuti och kistans lock får rund form. Sätt en massa godis imellan så det hänger ut chokoguldpengar, karkkihalsband, maskar mm. Lakritsrulle som nyckellås, lakritssnören i hörnen, på locket och eventuellt till att göra kistan randig. Dethär är kanske den enklaste, men inte den mest imponerande. Vilken ska jag försöka mig på? Fler idéer? Linkar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar