måndag 20 januari 2014

Min sminklista - basen

Tyckte Sofis Mode hade en bra lista, så har gjort en egen med liknande punkter. Märker att jag nämner Lumene mycket. Testar emellanåt dyrare märken, men kan oftast konstatera att dom inte lyckats bättre än vår inhemska i bra prisklass. Highlightat det jag använder och det jag är nyfiken på / köper till näst.

  En bra bas är grunden till allt.

 1. Preppa med primer - Lóreals Studio Secret
  Primer är en bas under sminket som slätar och jämnar ut färgen. Och makeupen fäster, och håller bättre. Till vardag skippar jag primer, men till fest använder jag. Är nyfiken på Isadoras UnderCover face primer. Den känns super bra, lika som Lóreals, men verkar behändigare i tubform.
  good:wanties:

 2. Grunda med foundation - vardag Lumenes BB, fest Lumenes CC
  Till vardag har jag en längre tid varit bekväm och använt BB-krämer, som ju innehåller bl.a. både dagkräm och primer. Var länge nöjd med Garniers BB och har nu Lumenes som också är bra. Till fest vill jag ha nåt lite mer täckande och har nu Lumene CC, som vann "Bästa färgade dagkrämen enligt proffs 2013" i Olivia. Om BB- och CC-krämer skrivet HÄR. Är nyfiken på Lumenes Touch of Radiance Serumfoundation som vann "Bästa foundation enligt proffs 2013". En annan jag är nyfiken på är förståss Armanis Maestro Fusion som vunnit en massa awards.
  good:
  wanties:


 3. Lyster & glow -  fest Lancomes Eclat Miracle
  Lyster kan sättas antingen bara på kindbenen, hakan, näsryggen eller i hela ansiktet. Vill jag till fest ha mera glow, blandar jag Lancome i foundationen. Lumenes Beauty Base valovoide vann i Olivia "Bästa sminkunderlag enligt proffs 2013" och är enligt mig lika bra som Lancomes bestseller. Är nyfiken på Elle Beauty Awards vinnaren NARS Illuminator, i nyansen orgasm som Sofi Fahrman kallar "Gravidglow på tub". Kan beställas på tex. HQhair eller köpas i Sthlm på Sephora. Säkert lite som Lumenes Chrystal Radiance Primer, som jag tyckt om. Också nyfiken på Diors Glow maximizer som utkommer under våren och MakeUpOnMyMind testat HÄR.

  good:
  wanties:


 4. Ljuspenna - YSL/Lumene
  Till fest sätter jag ljuspenna lite mer, tex. här och där. Använder turvis YSL och Lumene, kan inte säga vilken jag tycker mer om. Nu har Lumene kommit med en ny ljuspenna Touch of Radience, som ska testas snarast.
  good:wanties:

   
 5. Dölj det ena ock det andra - Bobbi Brown Creamy Concealer
  Använder Bobbi Brown under ögonen, näsroten och på andra prickar. Är inte övertalad av denna best seller HÄR. Borde dessutom ha en egen concealer för röda prickar. Funderar alltid på att köpa Make up Stores Cover All Mix, som ofta nämns av proffs, och ska nog göra den nån dag. Ringarna under ögonen försvinner nog inte fast vilka produkter testats. Mera sömn?
  ok:wanties:


 6. Fixera - Lumene puder nr 3
  Ska köpa Lumene löspuder som nästa. Har tex. haft Chanels populära löspuder, och YSL:s, men kommer nu tillbaka till Lumene.
  good:


 7. Färg - Guerlain Terracotta, NARS orgasm
  Börjar småningom se bottnet på Guerlain Terracotta Light Sunshimmer Highlighter solpudret jag haft i två år. Ville testa det legendariska solpudermärket, för att veta om det är bättre än Lumenes. Tänker spara pengar och köpa inhemskt i framtiden. Började använda rouge för några år sen och har nu NARS legendariska orgasm HÄR, som kan beställas på nätet. Köpte själv från HQhair.

  good:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar