fredag 3 mars 2017

Rotfrukts franskis

Köpte denhär "blandade rotfrukter" på Lidl. Jag är så dålig på rotfrukter och det stod inte på paketet, skulle tippa på att dethär är palsternacka, och så var det rödbeta och morot. Man kan ännu gärna köpa en batat till.


Så är det bara att skära dom till "franskisar", lägga dom i en skål och hälla olja över + salt (himalaya) + svartpeppar + tex. paprikakrydda, cayenne, timjam/oregano.


Sätt till slut i ugnen 200c 25-35 minuter. Lönar sig att lite följa med från 25min, jag har själv brännt dom ett par gånger. Jag åt med lax, som jag hade i ugnen samma tid, med pesto på. Serverade med tukisk yoghurt med lite kryddor i.


Ett snabbt alternativ för lata, som söker alternativ till franskis, är Findus rotfrukts strips. Men dom är pudrade med vetemjöl (vilket jag undviker) och är friterade (vilket jag undviker).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar