lördag 2 december 2017

Ornamos design julförsäljning 1-3.12

Ännu hinner ni. Ni ska absolut gå till Kabelfabriken imorgon på Ornamos designförsäljning. Där hittar ni säklart min keramiker mamma Ulla Fogelholm, som ni ska besöka, men också typ hundra andra designers, hantverkare och konstnärer. Jag som är en örhänges freak, kom hem med tre par nya silverörhängen, ooops. En ring köpte jag också och dessutom hittade jag en ny plåmbok i läder. Ett bra alternativ till Marimekkos pussukka. Och så blev det lite julklappar till släktingar.

Örhängena kunde jag bara inte låta bli att köpa... Dom första var designade av Hanna Mällinen på Lieko design. I silver, för 65€. Örhängena är så rock, så jag och ändå så enkla och små att dom går bra på jobbet och till vardags - love it. 
Dom andra var också i silver, från eeva lovisa jewellery, designade av Eeva Väänänen från Lahtis för 59€. Sånahär runda plattor, typ som Efva Atlings Pennies, har jag länge sökt efter. Snö hade ett par liknande, med Snö är ju inte silver så skippade dom då. Domhär är kanske lite för festliga på mitt jobb, men perfekta för bjudningar - I’m in love.Dom tredje var inte i silver utan av stål, men måste få dom ändå, och dom var ju mycket billigare än dom två andra (12€). Designern var Sari Manner från Manner’s och materialet återanvänt läder. Domhär är lite mindre, mer rentoga och går bra på jobbet till vardags.
Plåmboken från Cobblerina, designad av Sanna Niskanen blev jag genast förtjust i. Den är typ som Marimekkos pussukka jag haft i tiotals år, köper bara ny nu och då. Men denhär är i läder som bara blir snyggare med åren. Dessutom finns här tre fack, vilket är till stor hjälp jämfört med nuvarande ena facket. Jag hade jätte svårt att bestämma mig för om jag skulle ta den i svart eller den i konjakbrunt. Denhär gången blev det svart för 30€, men tror jag måste köpa en brun nästa år, för att kunna variera.Till sist köpte jag en ring i silver. En såndär tunn som nu är mode. Det var flera designers som sålde sådana och jag köpte min av Elli Hukka från Paja för 16€.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar