söndag 29 juli 2012

DC-fix resultat

I maj funderade jag på om DC-fix skulle lösa vårt problem med mörka fönsterkarmar i vardagsrummet. Många hade fixat tom hela kök med DC-fix. Tänkte jag skulle komma lättare undan - då två små barn och målande+slipande av fönsterkarmar inte riktigt går ihop. Och bra gick det och vi har varit nöjda sen maj.

Mellanrapporten 6.5.2012:
Köpte från Bauhaus två smalare rullar ca 7€/st + bredare 90x210cm ca10€. Gjorde igår på två timmar två stora fönster. "Det är lätt att få på plats utan att det blir luftbubblor. Man kan dra loss och sätta pånytt många ggr. Det är en utmaning och småpetigt är att få hålen för metalldelarna snyggt utklippta med mattkniven. Men för mig som älskar att "pynjä" är detta ett perfekt projekt!"


Slutresultatet. Hela rummet blev ljusare och "lugnare". Vi är super nöjda och det var så lite besvär. 

Fönsterkarm, vägg, dörrkarm och dörren.6 kommentarer:

 1. Wow sån skillnad! Hur gjorde du vid hörn och kanter?! Jag älskar ju också pyssel och fix så detta skulle säkert vara ett super bra lat-mask och budget-alternativ för oss också :)

  SvaraRadera
 2. Om man tycker om eller älskar pyssel e dethär perfekt! Lite fingerfärdighet och kreativitet behövs definitivt!!
  Materialet är så jätte lätt att jobba med, går att ta loss och sätta pånytt om det går fel. Dessutom är det lätt att ta bort om nästa ägare vill.
  Jag satte fyra remsor per förster, en per kant. Vi har spjälgardiner, så dom smådelarna skruvade jag loss från karmen. Runt fönsterhandtaget fick man ju nog sen använda all kreativitet med hjälp av mattkniven. Man kan nog också sen lätt fixa och sätta på en liten bit dc-fix nånstans, om det mörka kikar fram där man beräknat fel. Det att det på vissa ställen går två lager på varandra märket ingen annan än man själv.

  SvaraRadera
 3. wow! Bra blev det! hur lätt går det att få bort sen om man råkar göra fel? Och kan man skära och dra bort överflödigt sen efteråt? Tänkte bara om jag skulle prova...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att dra bort, typ som väggklistermärken, det blir inga märken efter.
   Med mattkniv är det lätt att skära kanter också efteråt.
   Det bästa är att det är billigt och gör inget om det går fel!

   Radera
 4. Var köpte du detta? Hittar det ingenstans..

  SvaraRadera
 5. Bauhaus! Fråga efter dc-fix eller kontaktimuovi. Det fanns nära tapeterna.

  SvaraRadera