måndag 22 juli 2013

Förtjusning

Var på tumis med Antony en stund ikväll. Njöt av att kunna ge all fokus åt ett barn och vi konstaterade båda att vi haft det kiva. Som Antony sa "nu kom ingen och störa eller säga mamma, mamma, mamma". Vi hade en lång bra ostörd diskussion och spelade kort för första gången (egen version av Svälta räv).

Vi skulle se på vårt bröllops fotoalbum från 2006 och Antony 5år sa att han då var i min mage. Nja, det var han ju inte, så vi talade lite mer om den saken. "Tänk att dina barn sen kommer från dig", sa jag sen. "Men, jag vet int ännu vem som ska vara mamman", svarade han. Och så berättade han att en flicka på dagis sagt att hon vill gifta sig med honom.

Flickor blir ju vad jag vet tidigare mogna och är definitivt så mycket tidigare med förtjusningar. Under det senaste året har Antony ibland fått hem teckningar av flickorna på dagis - rullade med fina band runt. Jag märker att han inte över huvudtaget är smickrad på ett förtjust vis utan bara typ "wow, en så fin teckning". Ger man tidigare orden och förklaringarna förtjusning/ kär till flickor? Handlar "flick dvd:n" mer om sådana teman? Jag vet inte. Jag har inte ännu använt eller förklarat orden åt Antony. Har inte märkt att han ännu skulle skilja på könen i den bemärkelsen. Han är tillsvidare förtjust i barn han leker bra med - oberoende av könet. Borde man nu sen då förklara om förtjusning till barnet? Eller räcker det att man gör det sen då barnet är förtjust?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar