onsdag 24 juli 2013

Villa Elfvik, naturens hus

Räddade på vägen lite sniglar från cykelvägen.
Villa Elfvik ligger i Bredviken vid ring I:an. Visste inte att dom ordnar en hel del program gratis för barn på söndagar tex:

Sagostund i grävlingsskogen  lö 3.8  kl. 11
Vår guide läser sagor i Villa Elfviks grävlingsskog den första lördagen i månaden. Grävlingsskogen finns i övre hallen i Naturens hus där man kan klä ut sig till olika djur eller leka med handdockor. Språk finska.

Naturutflykter för familjen sommarsöndagar kl. 10.30–12.30
Sommarutflykter för hela familjen i juni–september i naturen kring Villa Elfvik. Utflykterna görs på barnens villkor. Start kl. 10.30 på gården framför Naturens hus. I Villa Elfviks keijukoulu -utflykter går det att delta också med barnvagn. Ta med matsäck och klä er efter vädret.

Ängstalko på Bredvikens naturskyddsområde lö 3.8 kl. 11-14
Kom med och arbeta föra att bevara naturens mångfald. Höet slås till största delen maskinellt på förhand och sätts på stör (snesas) på talko under lördagen. Deltagarna kan låna redskap av oss, men ska ta med egna handskar och arbetskläder. Soppa och kaffe serveras. På grund av serveringen vill vi ha anmälningar senast 1.8 till Naturens hus Villa Elfvik, tfn 09 8165 4400. Hela familjen är välkommen!


Mer program hittas HÄR.
Vi var inte dom enda besökarna.

I övre våningen fick barnen leka med mjukisar, rita, läsa och det fanns djur-utklädningskläder.

Åt glass i nedre våningen och läste böcker. Det finns kaffe/te, glass och lite annat smått. Man måste ha kontanter. Såg ingen personal, så vi lämnade pengar på bordet.

Stället är gjort för barn och det finns en hel del interaktiva grejor. Här lyssnar pojkarna på fågelljud.

Det finns uppstoppade fåglar och lådor att titta in i med tex. fjärilar och djuravföring (det bästa enligt Adam 3år). Mikroskop fick man också bekanta sig med.

Till nästa begav vi oss vidare för att söka reda på kossorna.

Där ligger dom.
Fågelskådnings tornet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar