måndag 23 juni 2014

Hjälp till grå-grönt hår

Hårstoryn fortsätter. Färgade med DENHÄR, men märkte inte just alls nån skillnad. Eventuellt blev det lite mera grå-grönt... Färgade sen med denhär undertill, då håret blev ljusare, men fortfarande en nyans av grå-grönt. 
http://www.lorealparis.fi/hiusvarit/excellence-creme/01-erittain-kirkas-vaalea.aspx

Alltså nån kan ju nu tycka att jag är ifrån vettet då jag nu färgat håret hur många gånger som helst under en månad, men påriktigt märker jag inte alls att håret skulle ha tagit nån skada eller slitits. Kanske för att jag har så mycket och tjockt hår eller kanske för att Lóreal hemma-hårfärgerna är ganska utvecklade nuförtiden, sliter inte på håret och har bra balsam med i förpackningen?

-----

Nåja, nu har jag slutligen satt mig in i grå-grönt hår, eftersom det verkar bli så vad jag nu än färgar med. Det visar sig att ljust hår ofta blir grå-grönt om man väljer en ask-ljus färg (som man ofta väljer då man inte vill bli gul-blond). Gult hår kan ju som känt räddas med lilafärgat sk silverschampo som nu finns i billig inhemsk variant på markethyllan: Biozell 8,90€. Nu har jag lärt mig att grå-grönt hår kan också räddas med hemmakonster. Motfärgen till grönt är rött, och har hittat flera kommentarer på nätet om att
 • ketchup 15-30min i håret räddar situationen. 
 • Ett annat hemma-alternativ är rödskiftande shampo/balsam från markethyllan, men tror ändå inte jag vågar med det, då jag inte vill bli rödhårig. 
 • Eller Cutrin anti-green schampo, som egentligen är menat för hår färgat pga metaller och mineraler i kranvattnet
 • Det andra "luomu" alternativet är att pressa två citroner och sätta det i håret 20-30min. Färgen lär ska bli blond och fin, men citronen torkar kraftigt ut håret så ordentligt med hårmask/balsam besövs efteråt.
 • Ett alternativ till citron är c-vitamin brustabletter, som inte torkar ut lika mycket. 2st tabletter i 1-1½dl vatten, låt verka 10-20min.

Miksi vaaleista hiuksista tulee kotona värjättäessä joskus vihreät? (ellit.fi)
Kuten edellä jo todettiin, hiuksia vaalennettaessa hiusten koko historia tulee näkyviin. Jos valitsee sävyksi tuhkaan taittavan värin, lopputulos voi olla vihertävä tai harmahtava. Voit yrittää välttää tämän valitsemalla kultaan taittavan sävyn ja/tai käyttämällä vaaleille hiuksille tarkoitettuja kultaan taittavia hoitotuotteita. Muista myös tyveä värjätessäsi jättää hiusväri latvoihin vain hetkeksi, tai jättää ne kokonaan värjäämättä.

-----

Nu testade jag med ketchup, och hade det 15min i topparna och längderna. Det blev faktist bättre och mindre grå-grönt! Undrar hur länge det håller / hur ofta man måste göra det? Och sen har jag skrivit L'oreal och reklammerat och frågat vad jag ska göra efter att ha testat fyra av deras färger...

2 kommentarer:

 1. Aj att du vågar ännu testa alltmöjligt! Borde du inte kanske gå till nån frissa o se om de kan få det som du vill ? Vågar nu inte kanske rekommendera någon åt dej eftersom förra rekommendationen inte riktigt levererade heh, men har ett par bra namn om du så önskar :)
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske jag är lite onödigt modig med att färga själv? Och färgerna + ränderna har ju redan blivit o kosta en hel del... Men ketchupen gjorde det faktist helt okej, haha :D. Tror jag sover på dethär en tid innan jag går vidare, men tack Monica, kontaktar definitivt dig om jag behöver några namn!! :)

   Radera