onsdag 11 juni 2014

Hårkris

Man brukar ju säga "tukka hyvin, kaikki hyvin". Jaaa, här har det ju då inte gått så bra dom senaste veckorna. Här har varit hårkris efter hårkris. Efter att jag fick lust på lång polka, beställde jag ju tid genast till nästa dag. Allt gick bra hos frissan, men hon vågade inte riktigt ta tillräckligt. Ingen märkte att jag klippt mig och då det var lite över axlarna böjde det sig dumt utåt just på axlarna.

Min arbetskompis sa att hon kan klippa det kortare, hon har klippt också andra på jobbet. Jag är inte egentligen så noga med håret, så gav henne en chans. Nå, det blev ju nog längden jag ville, men som evig långhårig känner mig nu inte aaaaalls hemma i denhär längden. Håret har varit fast sen dess, och tänkte sen att jag skulle kompensera min nakenhet och försvunna långhåriga identitet med ljusare hårfärg. Tog nu sen en färg jag inte testat tidigare (L'Oréal Paris Récital Préférence 10.1). Hårfärgning I resulterade i ljust uppe och grått nere. I hårfärgning II försökte jag få allt hår samma färg (L'Oréal Paris ExcellenceCrème 8), för att sen sätta ränder. Det resulterade i lite mörkare upptill och nertill mörkare grå-grönt.

Nu på veckoslutet i Tallinn beställde jag tid för färgning till Douglas frissasalong i Kristine keskus. Tänkte våga blondera mig ordentligt och rädda och muntra upp mig från att ha ett tråkigt hår i ponysvans i ett halvt år. I frissan visade jag domhär bilderna (nedan) och vi diskuterade ifall håret skulle färgas med två färger eller fås ljusare enbart med ränder.

Short, Wavy Bob, I think I want to do this for the summer! or sooner!  Jennifer Aniston hair. Yes please!
.  Medium Length Shaggy Bob Haircuts

Nåååå, frissaflickan ansåg att det räcker med ränder "It's so gray now, we need it warmer", tyckte hon. Då hon sköljde ur färgen kommenterade hon "you are going to be like "oh, my god it's orange"". Resultatet var mörkare än då jag kom till frissan och ränderna är orange/koppar. Frissan tröstade mig med att det efter tre tvättar (då jag är långt borta från Tallinn) har lugnat sig och kommer då att bli som önskat.

ojoj, vad jag ser sorgsen ut...

Underverk kan ju ske, men kan inte tro att jag från dethär nu blir blond som bilderna ovan. Och inte är håret en katastrof, men det är ju inget, inget, inget som på bilderna ovan. Ger det ca 2 veckor och sen blonderar jag det - själv. Har oftast lyckats bra med ränder och färgning själv hemma - förstår inte hur en utbildad person kan gå så fel.

Har nån erfarenhet av att blondera hår som är orange/koppar? Blir det nu sen tex. grönt nu sen till nästa?? Vill helst inte slita håret med färgborttagning. ...to be continued...

4 kommentarer:

 1. Ai kauhee.*halaus*

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos, katsotaan tuunko blondiksi viikonloppuna...?

   Radera
 2. Funderar bara om det blir ännu värre katastrof om du färger det på nytt, nu när du färgat det så många gånger? Kan du vänta en månad eller så? Det är ju som tur ändå inte grönt! ;)

  h. Tessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja-a, så är det, just då man tror att det inte kan bli värre så kan det ju sen ändå bli det :/ Men nu e jag nog så igång att jag färgar det ikväll om jag bara hinner! Jaiks! Håll tummarna :)

   Radera