måndag 29 augusti 2016

Escaperoom

Vad är pakohuone peli, ett flyktrum spel? Det är en lek för vuxna; ett gäng på ca 4-6 personer låses in i ett rum och har 60 minuter på sig att komma ut. Ut kommer man genom att lösa gåtor och öppna lås. Firman Escaperoom har nio olika rum/ spel i Helsingfors. Mer om rummen HÄR.

Vi var på Högbergsgatans Dinner party tillsammans med min brudfrämma och hennes sambo. Först fick vi allmän information om leken och lite instruktioner om låsen och det berättades att en kvinna som heter Lila bjudit oss på middag. Sen var det bara att gå in i rummet. Jag ska inte berätta desto mer, men rummet var inrett som en matsal och idén är att sen börja gå omkring i rummet och söka lås, lösa gåtor och vinkar till hur låsen öppnas. På väggen finns en tv där minuterna och sekunderna tickar, musiken i bakgrunden ökar spänningen. På screenen kommer ibland vinkar om organisatörerna ser att teamet behöver hjälp. 

Det var nog jätte jätte roligt och spännande, skrek tom till i ett skede - tänker definitivt göra det pånytt! Gåtorna var ganska svåra och vi fick nog ganska många vinkar då vi "jumitta". Lite besvikna blev vi då vi inte hann ut i tid. Dom berättade att svårhetsnivån var medel och endast 1/3 klarar av Dinner party. Skulle kanske rekommendera nån annan lek för nybörjare, så man lite bättre vet idén, så hinner man ut och får den fina fiilisen av det! 

Några andra firmor som ordnar flyktrum spel är Roomescape på Roban, Exit room i Vallgård, Exite på Skatudden, Komnata quest, aMazed games på Lönnrotsgatan, Labyrinth games i Berghäll. Det finns tex. ett Bodom-spel (iiik), ett K-18 Black love -spel samt Pako mielisairaalasta som skulle passa med arbetskamrater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar