söndag 2 oktober 2016

Grönsaks-feta plättar

Blev på veckoslutet på kräftis bjuden på jätte god zuccinibiff. Googlade fram ett recept HÄR och gjorde följande version:

• zuccini x 1
• morot x 2-3
• ett paket apetina feta x 200g
• ägg (luomu) x 3
• grädde (luomu) x 2dl
• mjöl: tex mandelmjöl eller quinoamjöl x 3dl
• färsk mint
• Himalaya salt och peppar

Riv en zuccini och 2-3 morötter. Det blev ca 7dl zuccini och 3dl morot. Blanda i allt annat och låt stå i ca 10min. Stek plättarna i smör på mellanvärme. Jag är inte så bra på plättar och dom första blev dåliga. Men då jag sänkte värmen till 6/9 blev det bra. Tom min man tyckte dom var goda! Kan serveras med gräddfil/ turkisk yoghurt och avocado-tomatsallad.


2 kommentarer:

 1. Hade du feta i plättarna också, står inte i receptet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo förståss, bra att du märkte!
   Jag ska tillägga ett paket apetina :)

   Radera