måndag 29 januari 2018

Mineral saltstens dödö

Mineral saltsten, kristallsten, Thai kristall - kärt barn har många namn. Nu har jag använt denhär dödön av mineral saltsten i några månader och är fortfarande överraskad typ varje dag över att den kan vara så bra. I början googlade jag febrilt efter att det måste vara nåt ohälsosamt med den, då den är så bra, men har inte hittat nåt. Jag tycker det är jätte konstigt att det inte skrivs mer om hur bra saltstenar är!

Kollade innan jul igenom min mans vita t-skjortor och blev shockad av att dom aaaalla var gula i armhålorna. Vad i helsike är det för dödö som förstör kläderna? Jo, Hugo Boss etc. Så även han testade saltstenen och har nu övergått till den - så den funkar tom på män! En recension av en man kan läsas HÄR.

Det är fråga om en torr saltsten, formad som på bilden under. Det finns många olika märken och dödön hittas åtminsone i Ruohonjuuri, Life och Luontaistuntijat, samt på nätet från hyvinvoinnin tavaratalo. Den är super dryg och kommer att räcka länge (kanske 1-2 dödön i året!) - vilket ju är jätte ekologiskt och ekonomiskt.


ANVÄNDNING
Saltstenen används så, att stenens ända fuktas lätt och rullas sen på i armhålan - precis som andra deodoranter. Det känns som om det inte blir nåt där, den klibbar inte, färgar inte, klottar inte, täpper inte porer och luktar inte. Jag brukar gnugga ganska noga och se till att hela området täcks, eftersom man inte ser hur mycket det kommer och vart det kommer. Mineralstenen lämnar dock efter sig en saltyta på huden. Efter användningen sköljer man ändan och torkar den.

Deodoranten kan användas var som helst på kroppen där lukt kan uppstå, tex. också fötter..

För barn (ja, vår 9-åring luktar redan svett) tycker jag att den är för invecklad, och tänker introducera tex. h&m's naturliga dödö då det inte mer räcker med att aktivt byta skjorta.

"Kristallideodorantin teho perustuu sen antibakteerisuuteen: se tappaa hien bakteerikannan, jolloin hiki ei haise." RuohonjuuriInga kommentarer:

Skicka en kommentar