måndag 24 september 2018

Nytt hem

Vi har flyttat och jag är så glad och nöjd. Vi går varje dag omkring i lägenheten och funderar på om det faktist är sant att vi får bo här och att vi plötsligt har så mycket utrymme. Men jessus så det tar tid att gå igenom fyra personers kläder och saker och att få dom på plats. Vet inte hur många lass vi kört till Kierrätyskeskus (tack och lov för det stället!) och till Sorttiasema. Det tokiga är ju att man sen åker till ikea för man behöver en massa nya saker då man flyttar.


Men vi har inte endast använt oss av ikea, jag har nu i flyttningsvevan blivit beroende av facebooks marketplace - har ni redan hittat den? (hus-bilden i nedre fb-balken) Där kan man sätta in vilket sökord som helst, som tex. "pyöreä ruokapöytä", och vips får du flera alternativ inom 30km, eller vilken radie du själv vill. Där hittas krukväxter, möbler, mattor, inredningsdetaljer och design + kläder. Du kan lätt "tallenna" dina favoriter och återkomma till din egna lista. Du kan också lätt skicka en automatisk förfrågning till säljaren "pyydä tietoja" utan att behöva skriva ett ord. Via fb marketplace sålde jag en hel del saker från gamla och nya lägenheten.


Hemmet är slipat och målat med utomstående hjälp, listerna är på plats, men det känns som om det ännu finns hundra små saker att fixa som tex. att få tavlor upp på väggarna. Två stora ogjorda saker är upp till mig; jag ska måla ett köksbord och stolar från fb marketplace och så ska jag måla matsalen med kalklitir så väggen blir betong-aktig. En tredje större uppgift är också min, där ingår dc-fix, men mer om det senare då jag har bilder att komma med.PS Är på jakt efter en 60-tals skänk, helst i teak.
Och den ska vara låg, högst 55cm. Typ:
Kuvahaun tulos haulle matala teak senkki


Också ett mindre typ "telefonbord" i teak, helst med svarta ben, är välkommet.
Tipsa mig gärna om du har en till salu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar