lördag 29 september 2018

Kalklitir

Också nya hemmet har nu fått ett rum målat med Kalklitir. Kalklitir är en ekologisk kalkmålfärg från ett isländskt familjeföretag. Med Kalklitir kalkmålfärgen får man ytan "ojämn", typ som betong. Bauhaus och K-rauta har också kalkmålfärg, men man får inte färgen ojämn enligt dom. Fast nu på Habitare-mässan lancerades dock en kalkmålfärg som kan målas "ojämnt", som ska säljas i dom butikerna i Finland. Kalklitir kommer man däremot snart att få i HM home och Kalklitir finns nuförtiden i många nyanser, inte mera bara gråa.
Kuvahaun tulos haulle kalklitir hm
   

Nu hittades Kalklitir endast på nätet, så man tar en liten chans med nyansen, med det blev riktigt bra. Beställde den via Aveo shop HÄR. Påsen kostade 41€ på rabatt och en påse räcker till 8-12m2 (att målas två gånger). Jag köpte två påsar för mina ca 20m2. Penseln köpte jag denhär gången från Bauhaus - en stor och tjock. Då jag sökte efter råd och/eller videon med råd för målandet så hittade jag faktist dom bästa råden på min egna sida HÄR hehe.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar