lördag 13 oktober 2012

Loppis snobb

Nya kläder har jag inte lust att köpa åt barnen efter att jag en tid gått aktivare på loppis igen. Man hittar vad som helst och i hur bra skick som helst - men man måste ha tid att gå omkring och hitta domdär vattentäta toppabyxorna just i storlek 110 och 92. Jag har också kommit fram till att jag hellre vill ha någotlunda passliga kläder hellre än enorma - för dom nya tex. Vikingstövlarna och t2h overallerna är så dyra att dom sen definitivt måste passa två vintrar. (Loppiskläderna måste då alltså vara såpass mycket billigare att det blir billigare fastän man skulle köpa nya Viking eller t2h varje år.)

Var igår på Akseli och insåg att jag blivit en loppis snobb. Om en långärmad t-skjorta kostar mer än 1€ rynkar jag på näsan och går vidare. Den ska ändå bara typ användas på dagis och tvättas konstant. Festkläder som typ Tommy Hilfiger- eller Gant skjortor kan jag betala lite, men inte mycket, mer för (och dom behöver man ju inte många av).


Ps Jag har alltid haft dille på att till pojkarna köpa allt ljusrött, pink och rött som passar pojkar - dvs utan blommor, spets och rosetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar