fredag 4 juli 2014

Lyckad TallinnresaResan var verkligt (alltså what's up med automat textkorrigering på iPhonen? Verkligt blev verkkohyökkäys!?), ja alltså verkligt lyckad. Kan inte vänta på att fara till Tallinn med barn igen! Kl. 9.30 var vi i Tallinn och förde bilen till Audi "huolto" (hälften billigare än i Finland). Bredvid låg ett enormt shoppingcenter Rocca al mare, vilket jag tyckte lät bekant, och det visade sig att Zoo var på andra sidan gatan. Efter pizza på shoppingcentret for mannen på jobb och vi var i djurparken 12.30-16.00 (tack Catrin för zoo-tipset). 


Vi hade Briovagnen med, men man sku ha fått låna dragbar träkärra där. Vi tyckte massor om djurparken och där fanns mycket djur, jämfört med Högholmens tomma burar. Man kom nära djuren och såg dom bra. Utomlands är jag lite orolig för att se djuren ha det illa, men standarden var samma som i Finland och på tex. isbjörnarnas bur stod det att dom ska få ny, elefanterna hade ett stort område och sälarnas bassäng var sponsrad av Eckerö Line. 

En aktiv elefant och elefantkakka är alltid lika roligt.
Sälarna var så härliga och så roligt aktiva för barn.
Varför finns dom inte mera på Högholmen?

En annan positiv sak är ju priserna tex. 7€ kostade det in (barnen var tydligen gratis) och tre glassar kostade 2,7€ (typ en glass' pris på Högholmen). Båtresan var 40€ för tre, så tror vi klarade oss billigare undan än en Högholmsdag.

Ush, den enorma krokodilen, som flyttar ställning typ en gång i dagen, 
rörde på sig just då vi stod bredvid. Jag och en 4-årig flicka skrek till.

Det som kostade lite mer var pomppu-området där pojkarna fick hoppa i 15min för 6€. 


Det vi inte hann med var området där man skulle ha fått paija pupun och andra farmdjur och som tur hann vi inte med ormhuset. Man kan alltså lätt spendera en hel dag där.


Så träffade vi mannen, var förundrade och fascinerade över gamla stan, murar, skotthål, åt på Mäccen och tog en sväng i Kaubamaja. Kaubamaja har ju har en härlig barnavdelning och en leksaksavdelning där man med barn kan döda myyycket tid en regnig dag, eller där man kan parkera sin man med barn om man behöver egen shoppingtid. Tallinn, we'll be back.

7 kommentarer:

 1. Dit måste vi också fara, var nu i veckan till Högholmen och nu är det ju ganska tråkigt där, 30 € för två vuxna o ett barn över 4!
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, rekommenderar absolut!

   Radera
  2. ... och låt mig gissa, 2,70€ för EN glass ...

   Radera
 2. Missade din fråga tidigare men ni tycks ha hittat rätt iallafall :). Vi försöker åka dit med barnen varje sommar och zoo är alltid en favorit. Tycker också om att få se djuren ;). Det där havsmuseet är super och interaktivt. Kadriorg lekparken är också fin med elbilar som man får hyra. Runt Tallinn finns också verkligt fina stränder, om man far på sommaren. Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj ELbilar, det skulle vara en stor stor hit! Vill definitivt spendera flera dagar där med familjen nästa gång.

   Radera
 3. ...måste ännu fortsätta lite :). Museet Kiek in de Köök har jag tänkt besöka med pojkarna. De har någå medeltids stridsgrejor och man slipper på rundtur i gångarna under gamla stan. Det lönar sej bara att kolla på förhand tidtabellen för rundturerna. En annan bra grej är att det finns många restauranger med lekrum/lekpark. (och jag är förresten inte sponsrad av VisitEstonia ;)) Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter jätte kiva detdär muséet också. Pojkarna blev ju så intresserade av murarna och allt det gamla man ser där omkring. Frågar dig definitivt närmare om restaurangerna innan nästa besök :)

   Radera