onsdag 2 juli 2014

Tallinn med barn - tips?

Ska på dagstrip till Tallinn med barnen imorgon. Mannen har möte där och bilen brukar han föra dit på "huolto". Har ni erfarenheter eller rekommendationer för barnprogram? Var ska man äta med barn? Linda?

Har planerat att besöka djurparken, men hittar mycket annat intressant också och sku egentligen gärna spendera några dagar där. En hotellresa över en natt kostar ca 200€ för en fyra personers familj. Tyvärr kan vi inte stanna över natten denna gång, men sätter hit min minneslista för nästa gång.


  • Tallinn djurpark, där det finns tex. elefanter och krokodiler.Barn 4€, vuxna 7€, under 6-åringar gratis.
  • Rocca Al Maren ulkomuseo ligger bredvid djurparken. "Rocca Al Maren ulkomuseoon on Tallinnan vähiten tunnettuja ja eniten lapsia kiinnostavia nähtävyyksiä. Ulkomuseo muistuttaa suuresti Helsingin Seurasaarta tai Tukholman Skansenia, mutta pääsylippujen hinnat ovat melko halvat." pienimatkaopas.
  • Tallinn Merimuseo "Vesitasohallissa oleva museo on toiselta nimeltään Lentosatama. Se kuvailee itseään Pohjois-Euroopan jännittävimmäksi merimuseoksi, jossa voi kokea elämyksiä kolmella eri tasolla: veden alla, päällä ja yllä." kivaatekemistä.fi. "...sisältä se on kuin valtava avaruusalus. Pojat olivat aivan fiiliksissä ilmatorjuntatykeistä ja konekivääreistä. Kiinnostavin kohde oli toisen maailmansodan aikainen Lembit-sukellusvene." sanna walleniusPerhelippu 28€.
  • Tiedekeskus AHHAA är som Heureka. "Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen planetaario. Planetaariossa voi matkustaa ajassa ja tilassa, nähdä miljoonia tähtiä, planeettoja ja galakseja. ... Voit itse tuottaa tornadon, ampua vesitykillä ja rakentaa toimivan vesijohtoverkon. ... Ainoa paikka maailmassa, jossa voi katsella sisätiloissa 50 000 kekomuurahaisen päivittäistä askartelua." Under skolålder gratis, vuxna 12€. Planetariet för över 5-åringar, vuxna 4€, flygsimulator 1€.
  • Linnamuuseum Miia Milla Manda. "Siellä voi leikkiä millä tahansa esineellä, kokeilla vanhoja kassakoneita, vaakoja ja muita vempaimia ja siellä voi myös leikkiä postimestaria, kaupan kassaa, valokuvaajaa ja muitakin ammatteja." pienimatkaopas. "Lastenmuseo Miia-Milla-Mandalla on museoille epätyypillinen idea: kaikkeen saa koskea. Sisältä paikka muistuttaa päiväkotia. Kengät riisutaan ulko-ovella. Museota ovat olleet suunnittelemassa lapset itse, ja sen huomaa. Täällä voi tutkia suurennuslasilla leikkiötököitä, tunnistaa täytettyjä eläimiä, kokeilla hiihtämistä puuladulla, leikkiä kotia ja tehdä nukketeatteria. Miia-Milla-Mandan naapurissa on Kadriorgin puisto, jossa kannattaa tehdä kävelyretki ennen museovierailua tai sen jälkeen. Puistossa houkuttelevat iso leikkipuisto, joutsenlampi ja suihkulähteet." iltasanomat.
  • Teletorn. Tämä monipuolinen näköalapaikka tarjoaa tietenkin kaupungin parhaat näkymät, mahdollisuuden oppia miltä Tallinnan eri osat näyttivät menneisyydessä ja kahvila-ravntolan. pienimatkaopasPerhelippu tv-torniin: 15 €
  • Hauska vaihtoehto koko perheelle onkin Vanhassakaupungissa liikennöivä Toomas-juna. Kullassepa-kadulta 20 minuutin välein lähtevä juna maksaa lapsilta noin 2, aikuisilta 5 euroa, ja on Tallinn Cardilla ilmainen." rantapallo.

http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/ideoita/lasten_kanssa_tallinnaan
http://www.tallinnhotels.ee/mihin-menna-lasten-kanssa-tallinnassa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar