tisdag 12 juli 2016

Hjälp! Myror inomhus

På våren brukar vi ha myror inomhus en kort period. I tamburen vid ytterdörrens tröskel. Nu i år har dom fortsatt och vandra och ibland krylla vid tröskeln. Det är sååå äckligt nu då många har vingar - yäk! Skulle inte villa spruta gift i mitt hem. Har hällt vit- och svartpeppar längs med rutterna, för jag kom ihåg att det funkat på nån myrsort - men nej, inte domhär. Googlade och satte nu kaffepurun, salt och baksoda, för säkerhets skull av alla tre. Får se om det funkar. Har ni testat giftfria alternativ?

Dessutom har vi en massa bananflugor. Nu redan!?!? Äääh, har varit i stan ett par dagar och är mer omringad av insekter än på lande.

Myrorna och vitpeppar y-ä-k!

3 kommentarer:

 1. Har prövat ungefär allt som du plus kanel. Fungerade si o så för stunden. Blev av med myrorna på stugan då jag skaffade Raids "myrfällor " små dosor stora som ishockey puckar , läggs några i varje rum där myrorna rör sig.under skåp, i hörn etc. Byt ut emellanåt. Monica

  SvaraRadera
 2. Då vi just var i Frankrike och det en morgon var massor med myror i köket så hällde jag mycket rödvinsvinäger på det stället där jag tror att de kom ifrån. Det verkade funka för såg inga myror efter det. Gift ville jag inte heller spruta.

  SvaraRadera
 3. Jag skäms över att medge att jag efter en hel dag med testande av allt ovan - och efter att dom alltid efter en stund kryllade glatt över kaffepuruna etc - blev så gaaaaaalen att jag bad min man köpa gift... ☹ Sprutade kvällen före vår resa och dom var borta ännu på morgonen. Håller tummarna!

  Och tänker skrubba bort giftet då vi kommer hem. Nu har myrorna säkert redan andra rutter.

  SvaraRadera