måndag 25 juli 2016

Quorn filé

"Quorn är gjort av svampproteinet Mycoprotein. Mycoprotein är ett näringsriktigt, köttfritt och högkvalitativt protein, som är naturligt fettsnålt och rikt på protein och fibrer."

Quorn kom till Finland år 2012. HÄR kan du läsa mer om quorn.

Jag har gjort vege pasta bolognese med quorn färs. Det dög lika bra till familjen som pasta bolognese med sojakross HÄR. Fast med quorn färs är det egentligen lättare, då man bara tar fram den ur frysen o häller i stekpannan (behöver inte tillredas).

Idag testade jag quorn filé, som jag marinerade i olivolja, soja, timjam, vitlök, salt & svartpeppar i ca 30min. Sen grillade min man den samtidigt med hönsfilé åt resten av familjen. Den var faktist jätte god! Skulle när som helst välja den över tex. hönsfilé. Rekommenderar! Och tänker nästa gång bjuda hela familjen. 


Quorn hittas i frysdisken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar