torsdag 25 juli 2019

Haukland beach & hike

Idag vaknade vi till en solig och varm dag på Haukland beach. Pojkarna njöt på stranden i sanden och vattenbrynet - inget simmande i det iskalla vattnet idag. Jag gick omkring på stranden och glömde att jag var i Norden, då vyerna och färgerna är exakt som i Thailand. Men så hör man ett får eller mås, ser en örn, eller får tårna i det iskalla vattnet - och så minns man var vi är. 

Efter beach chill for vi på en vandring runt ett av bergen vid Haukland. Rutten tog ca 4h och var just bra svårighetsgrad för vår familj; mest rak stig men också lite utmaning uppför ett berg och ner på andra sidan med en smal stig. På vägen ner var det lite dramatiskt då en ung man snubblat och stött sig riktigt ordentligt så han inte kunde röra sig. Många hade stannat och hjälpte med värkmedicin och lugnande ord, så vi gick förbi. Typ 2h efter att det hänt kom ambulansen och ca 2h senare landade en helikopter 100m från vår husbil. 
På kvällen körde vi 3h och kom 21.00 fram till Tjeldsundbrua camping där vi övernattade med underbar vy och havet 10m från husbilen. Den lilla strandens sand var av mosade snäckor och vattnet turkost. 

Snäckor!
Perfekt parkeringsplats. 

Måste gå ut kl 23.57 och ta domhär bilderna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar