söndag 21 juli 2019

Resa med husbil till Lofoten

Kom på den galna idén att hyra husbil. Tänkte det skulle vara mysigt och mindre beroende av väder än segling. Tänkte vi skulle kunna se nya landskap och bekanta oss med Finland som jag aldrig rest i. Planerna spårade lite ur och målet blev Lofoten. Min man är noga med bilar, så det var endast årets modells husbil (2019) som dög. Bilen kostade 1100€ från sö-sö.

Dag I startade vi 11.00 hemifrån, för att med lunchpaus vara 18.00 i Ylivieska efter husbilen. Åkte därifrån till Prisma i Uleåborg och fyllde bilen med mat och åt smörgås på parkeringen. Fortsatte genast köra ända till kl 24.00 till Tornio, där vi övernattade på Nestes parkeringsplats. Ingen klagade på 13h, pojkarna 9 och 11år tycks vara i perfekt ålder - och min man älskar att köra. 

Vi har alltid skärmförbud i bilen, för åkandet har aldrig varit en utmaning för pojkarna. Under bilfärden lyssnade vi nu på ljudboken Hunger games och vår yngre höll samtidigt ivrigt på med rubikskuben. Skärmförbud har vi också alltid på resor, vilket går bra då pojkarna vet att det är så. Vi hade tänkt att vi dock på kvällarna skulle kunna se nån serie hela familjen tillsammans, men har inte ännu hunnit med det.
Husbilen påminner om en segelbåt på många sätt.
Dethär kylskåpet var förvåmansvärt rymligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar