måndag 22 juli 2019

Mot Lofoten, dag II

Vaknade efter en ganska högljudd natt på Neste parkeringsplats i Tornio. Allt som försigår utanför husbilen hörs, det finns ingen ljudisolering. Och på en bensinstation tankar tex. långtradare alla tider på dygnet.

Efter morgonmålet började vi ca 11 köra mot Kiruna i Sverige. Där stannade vi på lunch på café Safari var jag åt en god sallad, gick till matbutiken och pojkarna scoottade och åt på BK. 


Snabbt fortsatte vi vidare mot Narvik. Småningom började landskapen förändras och vi fick njuta av vackra berg med snö på toppen. Skogen var så grön att den såg ut som ett retugerat foto på ig. Tre renar såg vi, varav en gick rakt över vägen framför vår bil och vi hamnade tvärbromsa i 100km/h. Vägen är mycket smal och utan utrymme på sidorna, men som tur är mn man en bra chaufför. Efter att vi körde över gränsen till Norge blev vägen i bättre skick med fint målat streck i mitten och med staket på sidorna - men tyvärr inte bredare.

En gullig stuga med utedass (tv).

Vi kom fram till ett litet campingområde kl 19. Här spenderade vi kvällen i husbilen i regnet och planerade dom kommande dagarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar