torsdag 27 september 2012

Socialarbete i barnskyddet

Dethär blogginlägget är läsvärt speciellt nu då barnskydds socialarbetare inte varit i ett så gott ljus i pressen på sistone. Inte har dom det lätt...

Pelastakaa Lapset ry:n Blogi: Ihan tavallista lastensuojelua

"Minua on potkaistu leukaan, heitetty tavaroilla, uhattu tappaa ja kurjinta kaikesta, lastani on uhattu vahingoittaa. Minua on haukuttu huoraksi, idiootiksi ja läskiksi. 
..... 
Olen joutunut ottamaan itkevän, äitiinsä marakattina takertuvan lapsen vanhempansa sylistä. Ja olen juossut vauva sylissäni taksiin äidin juostessa sukkasillaan, avuttomana huutaen perässäni. Kuka hyvänsä varmasti uskoo, ettei näistä tilanteista pääse läpi ilman, että ne koskettavat syvälle tunteisiin ja sieluun. 
....
Aikaa on usein ollut liian vähän ja olen usein ollut liian kiireinen, kuormittunut ja kireä. Vastuullani on ollut liikaa tapauksia, niin monia, ettei tapauksesta ole voinut tulla minulle aitoa ihmistä. On turha odottaa lastensuojelulta hyviä tuloksia, jos työntekijöillä ei ole aikaa perusasiaan, ihmisten kanssa työskentelyyn. 
....
Niitä onnen hetkiä olen työssäni myös kokenut. Olen päässyt näkemään, miten lapsen silmiin voi ilmestyä valo, kun hän uskaltaa vähitellen ryhtyä luottamaan vanhempiinsa. Tai miten lapsen olemus muuttuu kokonaisuudessaan, kun hänestä ryhdytään pitämään parempaa huolta. Olen myös päässyt näkemään, miten rakkaus syttyy päihteettömyyden kanssa taistelevan äidin silmiin, kun hän opettelee hoitamaan pientä vauvaansa. Monet asiakkaani ovat kuolleet, mutta monia olen myös voinut onnitella häiden, ristiäisten ja raittiuden vuosipäivien johdosta. ...."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar