onsdag 14 november 2012

Böcker

Ett paket kom från adlibris med litteratur för resan för mig och mannen. Utgick ganska långt från adlibris lista "Mitä Suomi lukee? -pokkarit".
Barbara Demick, Suljettu maa
Bloggaren Nenäkirjassa skriver såhär "Barbara Demick on journalisti, joka muutti vuonna 2001 Souliin Los Angeles Timesin kirjeenvaihtajaksi. Hänen vastuualueenaan olivat tällöin molemmat Koreat. Kirjaansa varten hän haastatteli seitsemän vuoden ajan Pohjois-Koreasta loikanneita henkilöitä - tämä on heidän tarinansa. Demick tekeekin haastateltavilleen kunniaa tällä kirjalla, Suljettu maa on elävä ja kiehtova tietokirja, joka imaisee mukaansa tehokkaasti."
Miika Nousiainen, Vadelmavene pakolainen
Två av hans böcker var på adlibris pocket top-lista. Denhär är hans debut så jag tänkte vi skulle börja med den.
Sofi Oksanen, Puhdistus: 
Denhär behöver ingen annan förklaring än att jag väntat på att den sku komma som pocket och därför inte ännu läst den. Vill läsa den på orginalspråk.
Cecilia Samartin, Señor Peregrino
Denhär har min arbetskompis rekommenderat. Bloggaren Kirjamielellä skriver såhär "Jos et vielä ole lukenut Señor Peregrinoa, hanki se heti käsiisi. Kirja on nimittäin todella ihana ja siitä jää valtavan hyvä mieli. En olisi voinut keksiä parempaa luettavaa joulunpyhiksi, sillä kirja oikein henkii sellaista pientä iloa, joka ei synny mistään suurista linjoista vaan lämpöisestä tunnelmasta."
E L James, 2 x Fifty shades
Joo, joo jag vet att man inte nödvändigtvis får ut något litterärt av den, men oftast är det inte det jag är ute efter det då jag läser. Av böcker väntar jag mig och njuter jag av en bra historia, stämningen och helheten. Av Fifty shades väntar jag mig "softporr", dvs är här är jag ute efter stämningen... Kanhända är jag av annan åsikt efter att jag läst boken?

Andra olästa böcker från hyllan att ta med mig:
Bla. romaner, kriminaldrama och jobblitteratur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar