torsdag 28 mars 2013

Hårprodukter här hemma

Domhär produkterna hör till mitt repertoar: Swarzkopf daily oil elixir, Paul Mitchell super skinny serum, Cutrin shine spray, REF. salt water spray, Redken iron silk & rootful.


Serum vs. olja
Håroljor och serum har i princip samma uppgift. Både olja och Serum är återuppbyggade och ger näring. Och dom skyddar mot värmeprodukter och UV-strålning, tar bort frizz och tillför glans. Jag har länge använt hårserum, speciellt i topparna, för glansigare och lent hår. Köpte för ett halvt år sen hårolja - och har inte använt serum sen dess, är super förtjust.

Såhär förklarade en försäljare åt mig:
  • Hårserum: Gör håret glansigt och lent genom att sätta en hinna omkring hårstrået.
  • Hårolja: Gör håret glansigt och lent genom att gå in i håret och vårda det.

Jag använder hårolja på många olika sätt, men det är skönt att veta att det alltid vårdar och är bra för håret. Man kan använda det före hårtvätt, sätta det i fuktigt hår eller annors bara i torrt hår. Själv glömmer jag alltid att sätta i det före tvätt, kommer ibland ihåg att sätta i fuktigt hår, men oftast sätter jag det nästan varje morgon åtminstone i topparna. Har använt Schwarzkopfs olja, men vågar mig kanske på nåt dyrare nästa gång nu då jag är så förtjust. Tex. 


Shine spray använder jag till fest, den ger jättefin glans - och mer intensiv än serum eller olja. Här ska man akta sig för att spraya rötterna så håret ser skitigt ut.
Hårsalt
Nytt för mig i hårväg är också hårsalt. Man har ju hört att punkare fick sin irokes och stå upp med hjälp av saltvatten, men nu finns det till salu för en större målgrupp. Har blivit förtjust i denhär produkten, den gör håret strävt, vilket passar mig utmärkt som har så halt hår. Dessutom blir det snygg rufsig wetlook med lite i topparna. Denhär produkten är jag också försiktig med att använda nära hårbottnet, att det inte blir och se skitigt ut.


Volym & skydd
Domhär använder jag då jag tvättat håret. Hår-rot-volymspray sätter jag i fuktigt hår. Har inte helt insett verkan innan jag en gång inte använde det - och märkte jag hur otroligt platt mitt hår var utan. Den andra produkten sätter jag då jag använder plattång.


Torrshampoo har jag redan tidigare gjort reklam för HÄR. Absolut bästa produkten för mig i rötterna för volym. (Vet förresten inte hur det går med torrshampoo och mörkt hår?)

2 kommentarer:

  1. Torrshampo och mörkt hår är ingen bra kombination, prövade en gång och fick grått hår! Borstade länge och väl innan håret var mörkt igen, kanske jag gjorde något fel när jag sprayade... tänker inte pröva igen :)
    Monica

    SvaraRadera
  2. Ojdå, jag gissade lite det. Men kommer ihåg att jag läst en kommentar nånstans om nåt torrshampoo som passade mörkhåriga - kan säkert googlas!

    SvaraRadera