måndag 29 april 2013

CC, gloss stick och fransar

Såg idag på Stocka att L'oreal och Lumene CC-krämerna lanserats. Testade att Lumene verkar tjockare/ mer täckande. Lade märke till att L'oreals fuktar i 24h, medan man ska sätta fuktighetskräm under Lumene. För mig är hela idén med BB och nu CC att ha en multifunktionell dagkräm - alltså det blir det högst antagligen L'oreal för mig. Fick med hem testers av båda, så vi får se vad dom går för.

Sökte IsaDoras gloss stick, men den har inte ännu kommit till Finland. Men däremot har Lumene en version av den - som jag inte kunde motstå. Till höger en av mina favorit sommarprodukter Ihon sävyn heleyttäjä 10. Använder den som sådan för naturell look med skimmer i hyn eller till fest blandat med foundation.


Med i väskan kom extempore uppköpet Talika Lipocils ögonfrans-gel som ska förlänga, fördjupa färgen, ge volym och böja på 28 dagar. Har en uppfattning att dessa (läs Revitalash, NeuLash) kostar ungefär 100€, så tänkte att denna kan testas på för 38€ (10ml). Inte kanske bästa tidpunkten nu mitt i pollenallergin, så vi får se hur det går. (I Sverige har dom förbjudit en del frans-serum, tex. dom ovannämnda HÄR.)

2 kommentarer:

 1. Har du någon dom för CC-krämerna nu? Blev det Loreal som du misstänkte? Svårt att veta riktigt vad man ska använda nu då det brutala vårljuset är framme. Köpte nyligen Maybellines Dream pure BB och den är ganska okej faktiskt bara man är moderat i appliceringen. Blir lätt kakig om man vill ha mer coverage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har använt testerna och Lumenes var just tjockare och mer täckande - det blev mer foundation-look. Eventuellt lite för mycket för en mer naturell dagslook såhär till sommaren? Men kan bra tänka mig den som kvällssmink då den ju innehåller foundation, primer och concealer i ett (vilket nuförtiden består av tre olika produkter för mig).

   L'oreals märkte jag inte egentligen skillnad till deras BB som jag har nu, men den lär ju vara mer täckande.

   Har i ett år använt Garniers BB och är super nöjd med den. Nu då den tog slut hade jag L'oreals BB väntande i lager. L'oreals BB gör hyn mycket mattare än Garniers. Då jag inte har fet hy blir det nästan för matt för mig, så det inte skulle behövas puder. Det blir nog Garnier för mig i fortsättningen också för sommaren. Men definitivt Lumenes CC för kvällar och kanske L'oreals CC för hösten.

   Radera