onsdag 20 november 2013

Lång väg till dagis

Vi har lång väg till dagis, ca 4 km. Dagiset är nära vårt förra hem och familjegruppvård med härliga tanter - så vi ville inte byta. Mannen för barnen på morgonen med bil till ca 9.00, medan jag far tidigt iväg till jobbet kl. 7.15. Från mitt jobb tar det sen ca 45min till dagis med bussar och jag är efter barnen ca kl. 16.40. Från dagis går vi 1km till busshållplatsen, väntar på bussen, åker 7 hållplatser och går hem från hållplatsen.

Hemresan låter säkert jobbig, och den kan räcka länge - men skulle inte villa byta bort den! Mannen har varit på resa denna vecka, så jag har haft tillgång till bil och vi har kommit hem från dagis snabbt och behändigt. MEN konstaterar nu som tidigare i liknande situationer att hemresan gående och med buss ofta är den bästa kvalitetstiden jag har med barnen under dagen. Vi pratar i lugn och ro om deras dag och kanske räknar bilar, hoppar i vattenpölar mm medan vi promenerar. I bussen sitter jag med armen om barnen och svarar på deras tusen frågor. Då vi kommer in genom ytterdörren börjar kaoset; barnen är hungriga och jag står i köket medan dom ser på tv, middag, jag städar efter måltiden medan mannen leker med barnen, vi agerar polis och domare i gräl och så är det redan dags för kvällsbestyren. Barnen tycks också tycka om denhär kvalitetstiden och har tom gnällt att dom vill åka buss och "nääär åker vi buss igen", då jag hämtat dom med bil.

Kom och tänka på dethär nu då vi åkt bil och då Muffin'Around funderar på dagisväg. PS Nu då jag skrivit om våra harmoniska hemresor kommer dom säkert inte att vara det nästa vecka, för det finns såklart också många jobbiga hemfärder...

2 kommentarer:

 1. Vi har också sådär fem- sex km till dagis och skola och har rest resan med buss i fem år nu. Vi äger inte ens bil så det är alltid buss som gäller. Barnen är vana resenärer och säger glatt "hej busschauffören" då vi stiger på och tack busschaufföremn" då vi stiger av, med varierande reaktioner.. Jobbigt då det tar så länge ibland, men samtidigt hinner man fokusera,lyssna och fråga frågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så är det!
   Läste nångång om en familj som levde "grönt" ett par månader och var tex. utan bil. Det föräldrarna saknade mest efter den "gröna" tiden var bussresorna med barnen.

   Radera