söndag 17 november 2013

Terapeutiskt... or not?

Då vi lärde oss sticka i skolan tyckte jag om det och stickade några halsdukar även på fritiden. Jag tycker om detdär terapeutiska, den mediterande effekten av att vara koncentrerad på nåt. Nu börjar allt fler vuxna sticka och jag har länge samlat mod. På Lidl fanns det ett paket med garn och instruktioner för 9,90€, tyckte om färgen och slog till.

... men där inne fanns ju inga stickor så det kan ta ett par år innan jag får dom skaffade...

... och instruktionerna!? Fattar inget "lägg upp 210 maskor och sticka enligt grundmönster". Ja men hur i fasen GÖR man en maska... Kan nån av er fiffiga rekommendera nån stick-nätsida för nybörjare? Kan mamma låna stickor?

6 kommentarer:

 1. På Garnstudio.com finns det bra grunder i hur du börjar sticka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Christina, ska bekanta mig med sidorna. Behöver verkligt basic info... Stickar du mycket? Vad skulle du rekommendea att börja med för plagg?

   Radera
 2. Hej, har stickat en del men enkla saker såsom halsdukar och så en och annan strumpa och vante med hjälp av mammas beskrivningar. Kan visa dej helt basic instruktioner om du vill, borde ha stickor att låna också. I Menita handarbetsbutiken i Sökö, är de väldigt hjälpsamma, de har tex översatt beskrivningar från främmande språk! Tubhalsdukar stickade på rundsticka och mössor är också ganska enkelt och går snabbt då man har tjockt garn! Nu fick jag också inspiration att börja med något :)
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, tubhalsduk vill jag ha! Och mössa! Borde få stickor av min mamma bara hon har dom kvar. Jag kan ju ta med mig lite garn och stickorna till hotellet, om vi hinner/ har lust/ är i skick sen...? ;)

   Radera
 3. Hehe, det kan bli en intressant halsduk under den kvällen :) h. Tessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe :) Kan också vara lite svårt med ett skumppa glas i ena handen...

   Radera