onsdag 20 augusti 2014

Appar

Eftersom jag haft problem med min iPhone S4, och två gånger under våren mist alla appar, bilder, textmeddelande, listor på böcker, filmer osv (allt!), sätter jag upp hit apparna jag diggar in case det händer mig igen. 


Använder Snapseed och Photoshop för retugering av foton. Tex. kontrast, ljus, färg mm.Med hjälp av Pic jointer och Picsart gör jag foto collage. I Pic jointer kan du justera kanterna och de olika bildernas storlek. I Picsart kan du retugera fotona i collaget, sätta filter mm.VSCO cam och Instagram använder jag som filterprogram om jag känner mig för lat för att retugera.Shazam är ett måste i den här åldern då man inte mera aktivt följer med musik. Vet inga artister eller sånger mer. Hör du en sång på radion, ute, i en taxi, på en bar som du inte vet vad det är? Klicka bara på shazam så hittar den låten åt dig.Denhär Readdle kalendern tycker jag om. Vi har syncat våra kalendrar med mannen dit, så vi kan sätta egna grejs och sånt som gäller båda och det syns i olika färger, vilket en visuell människa tycker om. Blogger använder jag som bloggvertyg. Inte så bra, man kan inte centrera texten/bilder eller ändra storlek på bilder.För att förutspå vad för kläder jag ska sätta fram för barnen till nästa dag kollar jag telefonens egna väderleksapp och Forecas. Dom visar ofta ganska olika och drar därav en kompromiss slutsats. Spider Solitaire är ett måste i sängen som en sista avslutning på dagen.Min telefons historia alltså, den är 2,5år gammal. Då jag för ett år sen uppdaterade den miste jag alla kontaktuppgifter. Sen dess har telefonen ofta gått i ett tillstång att det står "Etsitään..." uppe i vänstra hörnet, istället för dna. Internet fungerar, men jag kan inte ringa eller ta emot samtal. Stänger och sätter på telefonen 1-20 gånger innan den frågar pin-kod - och fungerar igen.

Nu i maj vaknade jag en morgon och telefonen visade att jag skulle sätta den fast i iTunes. Gjorde det och for till jobbet. Efter jobbet hade inget ändrats, vilka knappar jag än tryckte på (på telefon och dator) hände inget; telefonen var avstängd eller bad om att laddas i iTunes. Förde den till dna och en repareringsbutik, som båda sa att man inget kan göra - den har dött. Förde den till iStoren i Kampen där den var ett par dagar och dom konstaterade också att det bara är och slänga den i rosken. Mannen förde den ännu till en firma i Ahlberga och där - efter över en vecka av "påsättande" av telefonen - gick den på.

Var nöjd och glad i två veckor, tills jag uppdaterade telefonen. Då gick den direkt tillbaka till samma tillstånd. Nu var den igen i Ahlberga - en månad - och nu fungerar den men är alltså helt tom igen. Tänker inte mer försöka uppdatera och tänker vara noga med att sätta foton på datorn regelbundet (vilket jag nog alltid gjort som tur). Och har köpt mig ett litet häfte som jag har i handväskan. Dit skriver jag upp viktiga saker och listor istället för på telefonen.

Har nån haft liknande problem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar