torsdag 2 juli 2015

Tallinn girlstrip

Det var ett roligt veckoslut i Tallinn på tremis med gamla goda bästa vänner. Mycket skratt, skumpa, god mat och shoppande - dom perfekta ingredienserna för ett flick-veckoslut. Vi hade en lägenhet via airbnb HÄR, som jag kan rekommendera. Läget var bra och den var snygg och fräsch. Två sovrum med dubbelsäng och en bäddsoffa, så vi hade alla ett eget rum - för sovande ska förståss inte underskattas då man är på semester från familjen.

Lägenheten på Lai 32

På fredagen åt vi på trendiga hipster-stället F-Hoone, som kan rekommenderas. Billigt, trendigt, super service och bra mat. Tallinn är så kiva och blir varje gång mer och mer förtjust i staden. Alla caféer, restauranger och butiker är så moderna, snygga och orginella. Saker verkar enklare än i Finland, som tex. att man självklart får köpa en take-away alkoholflaska från restaurangen, och då kostar den 50% mindre än på listan. Dessutom är det billigt och man kan tex. ta taxi hur korta eller långa streckor som helst och det blir inte över 10€. Från båten tog vi dock i regnet (medvetet) en pirat-taxi och den kostade över 20€.

F-Hoone
På lördagen satte jag ögonfransförlängning på morgonen i 2h på Nail lounge vid Rotermanni. Är ännu nöjd, men vet ju nog hur fult det kommer att se ut om några veckor, så försöker njuta as long as it lasts - för jag tänker inte falla i det träsket att jag skulle fixa dom med x antal veckors mellanrum.

Efter skönhetsbehandling åt vi, som senast, brunch på Sfäär och så shoppade vi loss. För min del fick jag nya Tamaris lädersandaler, en vardagsklänning, en huppare, Mango-farkkun, ett halsband, en toppi och en tröja - alltså inte överdrivet. Men det jag var mest lycklig över var nya krämerna Glam Glow Thirstymud, Kiehl´s Line-reducing eye-brightening concentrate och Kiehl´s Power wrinkle reducing cream. Dom var nog samma pris i Kaubamaja som på Stockmann ca 50€/st, men Kiehl´s finns inte i Hagalunds Stockmann, vilket försvårat inskaffandet för mig.

På kvällen åt vi på Manna La Roosa, där jag förra sommaren besökte med mammagänget HÄR. Stället imponerade igen med den kreisiga inredningen i Pippi-huset. Den här gången var även maten utsökt och längtar efter att få äta där igen. Jag tog tonnfisk-cheviche till förrätt och risotto till huvudrätt. Efterrätten Crème brûlée kom i små kappsäckar - precis som Pippi säkert skulle göra.


Efteråt blev det drinx och shottin på Butterfly Lounge, coctail-baren dit jag alltid verkar end up i Tallinn. Efter det skulle vi för en gångs skull ta oss till en nattklubb. Hade tagit reda på att Club Teater är en nattklubb där man inte behöver känna sig för gammal (Club Privé och Club Hollywood är andra populära nattklubbar, men med yngre folk). Men då vi kom fram visade det sig att klubben öppnar först klockan 24.00, och klockan var 23. Gick förbi dom två andra nattklubbarna, och samma sak gällde för dom. Så för oss blev det skumppa på en trendig bar, skjuts med en cykeltaxi och en flaska skumppa hemma i lägenheten i pyamas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar