söndag 4 september 2016

Pulled Oumph!

Alternativ till kött bli bara mer och mer trendigt. Hittade igår i butiken igen en ny produkt i frysdisken, nämligen pulled Oumph!. Hade ingen aning om vad Oumph är, men har nu lite googlat. Det är alltså ett sojaprotein som har tagit veganer och vegetarianer med storm - och nu är det köttätarnas tur.



En dietist har kallat Oumph för ”bland det näringstätaste jag sett” och produkten är fullproppad med protein, järn, fibrer och folsyra - men är samtidigt kalorisnål och nästan fettfri. Sojan som används är inte genmodifierad och produkten innehåller endast vatten, sojaproteinkoncentrat och kryddor. Oumph är bra för miljön. Ett helt kilo Oumph motsvarar 30 gram nötkött när det kommer till klimatpåverkan. Oumph kan stekas, grillas, friteras och kryddas precis som du vill. Dom skriver och lovar att det inte går att misslyckas.

Hittills finns Oumph att köpa i åtta varianter, tre naturella och fem med ekologiska kryddningar, så som grill, timjan och vitlök, pulled, kebab och jerk HÄR. Oumph fås tillsvidare endast i K-butiker.

Har ni testat? Receptidéer?


Hittade några recept:

Pulled Oumph nudelsallad HÄR
Pulled Oumph Avocadoburgare HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar