söndag 20 november 2016

Belöning åt barn

Vi har för det mesta nån belönings-lista på kylskåpet på gång. En lista där man får krux för nåt speciellt och sedan en belöning då listan är full. Med våra pojkar har belöning alltid funkat bäst. För min kompis barn funkar straff som tex mindre speltid bäst - barn är olika.

Den ena listan är för storebror (tv), som har som största önskan att fara till Ruttopuiston och Sveaborg på Pokémon-jakt. För att få åka till Ruttopuisto ska han få 20 krux. Ett krux får han då han tagit med alla ytterkläder på morgonen OCH har dom alla med sig hem. Observera att vi vuxna alltid är med och för och hämtar ... och tjatar. Listan har funnits på kylskåpet nu i två veckor - tom! Är det metoden "belöning" som nu är out eller är uppgiften omöjlig? Jag lutar mot det senare.

I den andra listan är belöningen pengar, 10€ cash, vilket dom nån gång för över ett år sen törstade efter. Det har gått långsamt på den listan med 70st krux. Krux har man kunnat få av att föra rosken, städa rummet, hämta posten, dammsuga eller läsa för lillebror i 15min. Men nu har listan fått fart då man får 1 krux föra att torka Lilys kisi och 2 krux för kaki. "Mamma nej! Fååår JAG pliiiiiis torka kisin!", hör mina öron dagligen till sin fröjd.
 
Kör ni med belöning eller straff?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar