fredag 11 november 2016

Vege Toast Scagen

Denhär vegetarianska toast scagen serverade min mans kusin till oss på midsommaren - och jag blev jätte förtjust. Nu serverade jag dom på mitt kalas och dom gick bra åt även där. Receptet är lätt.


Ingredienser för 12-18 små bröd:

  • soijastrimlor (suikaleet) x 2,5dl
  • grönsaksbuljong x 1 / grönsaksbuljongspulver 1tsk
  • soija x 1msk
  • rödlök x 1
  • dill x 1
  • citron x ½
  • majonnäs x 4msk
  • havre creme fraiche x 5msk
  • vitpeppar + himalayasalt
Koka soijastrimlorna enligt instruktionerna. Sila bort vattnet noga så dom inte blir "vattniga". Skär strimlorna i mindre bitar. Lägg i en stekpanna. Blanda i buljongen, soija, vitpeppar och salt. Låt stromlorna kallna.

Skär rödlöken och dillen i små bitar. Lägg i en skål. Pressa citronsaft över. Lägg till majonäs och creme fraiche och dom kallnade strimlorna. Jag använde Salosen leipomos Saaristolaisnappi, fast den innehåller vetemjöl. Till fest kan jag göra undantag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar