tisdag 25 april 2017

Lazy in Tallinn

På torsdag for vi efter skolan och jobbet med nya MegaStar till Tallinn. Den var rymlig och fin. Flera restauranger och sittplats åt alla. Ingen behövde sitta på golvet i korridorerna. Tax-freen var stor och i två våningar, typ som Sverigebåtarna. Min man hade bilen på service och jobbade på fredagen, medan jag och pojkarna tog det lugnt.
 


 
Jag hade kollat upp fast vad för program tidigare HÄR, fb:at tips på spa och bokat oss till Kiek in de kök. Men inget av det blev av, vi kände oss lata (som vanligt) och barnen ville inte ens till hotellets spa - utan i badkaret. Så där spenderade dom förmiddagen medan jag låg på sängen och läste och surfade. Perfekt semester!
Med kidsen lunchade vi på F-Hoone där det finns barnmeny. F-Hoone ligger i Kalasatama i den trendiga innergården Telliskivi 60, där det finns flera trendiga restauranger.
Jag var jätte nöjd med maten. Åt en blomkålsbiff till förrätt och rödbetsorzotto med getost till huvudrätt. Kan rekommendera båda. Barnen fick köttbullar med potatismos och skrek "yääääk" då dom såg portionerna - där var nämligen sås och sallad över hela portionen (fast jag bett om att få allt skilt). Dom rörde inte portionerna och jag bad om att få köttbullar i en skål och det gick bra och dom tog inte ens nåt extra för dom sex bullorna.
På kvällen åt vi på Sfäär i Rotermanni kvarteret nära Viru hotellet. Där fanns pennor och papper för barnen och barnmeny. För att vara på den säkra sidan tog vi ingetdera av barnalternativen utan endast två av ingredienserna på listan: pasta och bacon - och barnen var lyckliga. Till förrätt tog jag en fisksoppa som inte kan rekommenderas, medan min man tog ricottabollar som var goda. Min huvudrätt var jätte god, om jag kommer ihåg rätt så var det "Fish cutlets with fresh salad, salted cucumber, nori and hollandaise’ sauce"
På lördagen blev det långsamt morgonmål på hotellet, Nerf-krig på rummet och så körde vi till Lennusadam museét (Flygplans hamn). Det var nog jätte imponerande, modernt och interaktivt. En massa spännande saker för barnen, och oss vuxna. Aldrig hade tex. nån av oss tidigare varit inne i en riktig u-båt.
Efter museét åt vi på Kivi Paber Käärid, som också ligger på Telliskivi 60 och har barnmeny. Tyvärr fick vi super bråttom för att hinna till båten, så måste slafsa i oss istället för att njuta av maten.Shopping hann jag inte med, så tur att jag ska till Tallinn igen om en månad med mammagänget. Det enda som shoppades var Nerf, Nerf, Nerf och Nerf och dit for alla pojkarnas besparingar. Det var 52€ i slantar som jag släpade på i min handväska och som kassatanten länge och väl stod och räknade. Hahahaaa. Men av och an stack jag mig faktiskt in i en Naturbutik och köpte ett rött Dr Hauschka läppstift - som jag velat ha sen jag sett på Skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar