tisdag 28 april 2015

7-årskalas hemma

Igår firade vi vår 7-åring och hade hemmakalas för 13 barn. Det gäller att ha program, så det hela inte "gets out of hand". Jag tycker det är bäst med vänkalas på en vardag, så alla kan komma och man inte binder familjernas veckoslutsplaner. Bra längd på kalas har vi konstaterat att är 1,5h. Har haft klockan 17-18.30, så man hinner hem och byta kläder. En och en halv timme orkar barnen fokusera på programsnuttar och på så sätt hinner det inte bli för vilt.


Vi planerade in tiden såhär:
  • 15min: ta emot gäster, gästerna ser sig omkring i hemmet
  • 15min: mat: pasta, köttbullar, korv, gurka, tomat, morot - kiss princip.
  • 15min: kaka: frödinge med en 7:a + godis och kex runt.
  • 15min: pullonpyöritys. En lek som förekommer på alla kalas. Barnen sitter lungt och snällt i en ring, födelsedagsbarnet snurrar flaskan och hen den pekar på får ge sitt paket, födelsedagsbarnet öppnar paketet - voilá, du får 15min att gå lungt till.
  • 15min: pinjata. Den här gången blev det inte traditionellt mete.
  • 15min: disco. Hade gjort en lista på Spotify, mörkläggningsgardinerna ner, discolampa på, alla barnen hade fått ett "discofinger" (5st/3€ från Tiger) på tallriken - go crazy innan hemdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar