fredag 24 april 2015

Kalklitir väggen

Så var det dags för att testa måla en vägg med Kalklitir. Kalket blandades med vatten. Själva blandandet var jätte dammigt, så jag måste titta bort och hosta emellanåt - fast jag hällde bara lite kalk i gången i vattnet. Blanda skulle man i 10 minuter, vilket är jätte länge med mina arm muskler.


Färgen är mycket vattnig, som "kuravatten", och även jag rekommenderar att köpa Kalklitir-penseln. Färgen är mörk och ojämn efter att man målat ett lager och lagret inte ännu torkat (foto under). Även efter första lagret hade torkat kännde jag mig lite osäker - men efter andra lagret var jag kär.


Färgen är vattenlöslig och kunde lätt torkas av med vatten och trasa efteråt. Tex. om det strittat lite över målartejps gränserna. Det här betyder ju att ifall det nu i efterhand kommer en fläck på väggen, så kan man egentligen inte torka bort den. Vilket lite oroar mig, men ibland måste man ta risker här i livet - eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar