onsdag 8 april 2015

Kosmetikfreak

Tack snälla Hannah för din fina kommentar i ditt inlägg. Tänker ofta för mig själv att jag skriver FÖR ofta om kosmetik - månne nån alls är intresserad? Men det är ett ämne jag är super intresserad av och skulle kunna Googla information om och skriva om i en oändlighet. Vet att det åtminstone finns två läsare som uppskattar kosmetik-inlägg: Hannah och Anna - men finns det nån annan? Anyone?


PS  För att ännu förtydliga åt mannen, min mamma (som jag av båda kommer att påminna mig om löftet) och er läsare, så vill jag specifiera att då jag i ett svagt ögonblick lovade (på video) att inte köpa smink på ett år, så betyder det SMINK - inte krämer. ... jag erkänner sen här (inte hemma) om/när det sker ett återfall.

20 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR att du skriver så ohämmat om kosmetik, det är liksom din juttu! Går alltid in på din blogg då jag behöver tips om någo nya produkter. På tal om det, har du någon bra concealer att rekommendera? Någon som kan trolla bort mina mörka ringar under ögonen utan att ruinera mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hannah, du smickrar mig så att jag snart ber dig på date! Till en kosmetikavdelning eller på öl :)

   Radera
 2. ME TOO! Läser allt du skriver om smink med stor behållning :D /Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, Jeanette!! Förlåt att jag glömde nämna dig!! ;)

   Radera
 3. Ojojoj! När ska du visa allt du köpte på Sephora? Jag var precis nyss där och köpte Philosophy Pure Grace och fick Sephoras body lotion som stamkundspresent :D

  Hannah jag tycker att YSL Magic Touch (el. motsvarande, L'Oreal också helt ok) är bäst runt ögonen, men Jonna The Guru får rätta mig om jag har fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag suger ännu på Sephora-karkkin ;), men har börjat testa vissa produkter.

   Radera
 4. Eller den heter ju inte alls Magic Touch, utan Touche Èclat. Tai jotain.

  SvaraRadera
 5. Mörka ringar under ögonen är äver mitt stooora problem! På Sephora sa kosmetologen som sminkade mig "more water and less salt". Och jag som lever ganska tvärtom. I Kicks i Finland sa försäljaren att det är fråga om en skugga, som är svår att helt bli av med.

  Har länge planerat skriva ett inlägg om alla concealers jag har i min låda, och ska göra det. Ingen har ännu varit så bra att jag skulle ha köpt den pånytt, så still searching.

  Idéen är att först jämna ut den blå färgen. Blåas motfärg är orange, så satsa på den nyansen. Efter concealern sätts ljuspenna. Har använt just dendär YSL-ljuspennan i flera år och tycker den är bra. Men den räcker inte ensam utan behöver en bra concealer. Risken är ju då sen att det blir för tjockt/spackligt, och det vill vi ju inte...

  Skriver genast om jag hittar en skatt nån dag!

  SvaraRadera
 6. Läser alltid! Eftersom jag själv borde veta mycket mer om olika produkter är det intressant att läsa :)
  Tips på concealer: cinema secrets, DMK cosmetics helt super!
  Det är oftast frågan om en genetisk faktor och eller slaggämnen pga av olika saker som gör att man blir mörk kring ögonen...
  Jag fortsätter läsa med stort intresse:) jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jessica, vad roligt :) och tusen tack för tipset av ett proffs!!
   Var det så att man kan köpa DMK via dig?

   Radera
 7. Lumenes ljuspenna Touch of Radience har jag inte ännu testat - kanske ett budget alternativ till YSL?

  SvaraRadera
 8. Vichy Dermablend, en annan concealer jag inte ännu testat. Kolla DETHÄR inläggets link till Karkkipäiväs sida, den täcker en blåtira allra bäst ;)

  SvaraRadera
 9. Jag läser och gillar din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hannah! Fin blogg du har och härliga bilder :)

   Radera
 10. Hej Jonna! Jag läser och gillar mycket om din blogg.Ja vaikka ruotsinkielentaito on tooodella ruosteessa niin tässä sitä on hyvä vähän treenata.Ja noi kosmetiikkajutut on tosi hyviä,olen tehnyt muutaman hankinnan sinun innoittamana <3 Marjo

  SvaraRadera
 11. Jag diggar också! :) h. Tessa

  SvaraRadera
 12. Jag suger ju också åt dina fantastiska kosmetiktips, de är guldvärda! På makeup store rekommendera de Easy Cover-red, för mörka ringar under ögonen. Har varit rätt så nöjd med den, mixat med Lumenes täckpenna/YSL ljuspenna. -Dubbelkussen

  SvaraRadera