måndag 17 juni 2013

Hjälp

Hur blir man av med myror? Dom har invaderat vårt kök. Nu ikväll gick myrstigen rakt över köksgolvet - och jag har fått nog. Har testat svartpeppar som nångång funkat på myrorna på lande, men det tycks inte funka. Vill inte köpa insektgifter. Funkar vinäger, borde jag köpa? Har ni tips, please?

4 kommentarer:

 1. Nån kollega påstod krossade ugnstorkade äggskal. Testa det...
  // minsta brodern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack lillebror, ska genast testa det :)

   Radera
 2. Vi hade förra sommaren myror på stugan och testade alltmöjligt, t.ex strödde salt både inne där don gick och ute runt huset, och sen prövade jag också kanel! Det fungerande väl lite tror jag.sen köpte jag sk. Myrfällor ( tror det var Raid märke från K-butiken) små vita dosor stor som en tändsticksask och lade ut i stugan under sängen, bakom soffan, på arbetsbänken , på ställen där barnen inte kommer åt. Det är något ämne i den (gift?) som myrorna sen bär med sig till boet när de vandrar in och ut i de små fällorna. Läste också nyligen att man ska torka golv ofta där de går för de lämnar efter sig doft åt sina myrkompisar ! Lycka till ! Det är sega små jävlar de där myrorna, fasar ren vad man möts av på stugan i midsommar :/ Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monica för tipsen, jag är desperat! En annan kompis rekommenderade också fällorna, kanske jag måste testa på det om inget luomu fungerar.

   Radera