lördag 15 juni 2013

Högholmen thumbs down

Idag var det dags för besök av Högholmen. Jag som alltid är rädd för att nån ska få kallt och alltid vill vara förberedd för allt hade en stor väska med regnkläder, extra kläder för Adam som är utan blöja, långa kalsonger, vantar, pipon, mat & dryck osv. Det var jätte blåsigt och vi hade nytta av det mesta och tror vi är av en annan ras än dom som gick omkring i t-skjorta... Besöket räckte ca 3h.


Tigern skulle matas om en timme och gick omkring och gormade efter mat. Det var skrämmande och underhållande.


Men för det mesta såg det ut som här nertill. Vi läste på skylten: "Här finns en lo/ leopard/ minipanda/ lejon osv". "Var e? Var e?", frågar Adam, "Jag ser inte den, var e den?", frågar Antony. Efter nån minuts spejande: "Jaaaa, den är väl inne i sitt hem just nu", svarade vi. Barnen tappade ganska snabbt intresset. Alltså Högholmen Hallå!, hur dåligt kan en djurpark vara planerad? Och igenvuxen? Tror vi (vuxna) nog skulle ha varit lika besvikna fastän vi inte nyss sku ha besökt världsklassiga Singapore och Kuala Lumpur, men där såg man ju hur en djurpark KAN vara planerad. Man såg alltid alla djur, och utan att störande stå och stirra dom i ögonen. Burarna var ofta planerade så att man såg djuren uppifrån.


Björnen såg vi på verkligt närhåll, men den bara sov...


Höjdpunkterna var lekparkerna, som blivit fler. Men 25€ för en lekpark kan man ju överväga...Klassiker jag rundade på långt avstånd. Och barnen varnade mig sympatiskt "Akta dig mamma", då det kom nån större fågel. Osympatiskt nog ville dom absoluuut till ormhuset. Senare visade det dock sig att vi inte hittade en enda orm på holmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar