måndag 21 januari 2013

Singapore part II

Tog på morgonen tårögt farväl av Anna&Andreas familj. Vi har njutit så mycket av deras sällskap och gästfrihet hela högen. På sommaren ses vi igen "live", men hoppas på att igen kunna göra en Asienresa om ett år eller två.

SINGAPORE ZOO
Kom till Singapore 11-tiden på morgonen och tog taxin till Zoo, vilket tog ca 30min från flygfältet. Djurparken är ett av dom finaste i världen och speciellt var att det inte fanns burar. Krokodilerna simmade i en damm som man gick över på en bro, vallar användes på många ställen och tex. orangutangerna hölls nära sin bur fastän dom emellanåt svingade sig utanför. Där fanns otroligt många djur jag inte sett tidigare, speciellt afrikanska djur som tex. krokodiler, vita tigrar, giraffer, noshörningar, zebror, chimpanser mm.
 
Efter zoo tog vi oss till centrum till världens största pariserhjul på 165m höjd. Det tog ca 30min från zoo och samma sen till flygfältet. Vi var ca 10personer i en kapsel. Jag lider av höjdskräck, men for glatt in i flyern utan att tänka mer på det. Väl på väg uppåt märkte jag att jag bara kunde sitta på bänken i mitten, kunde inte svänga huvudet snabbt och hade huvudvärk av att kontrollera mig själv från skräcken. Bortsett från det var det ju otrolig utsikt. Det är säkert lika fint på dagen som på kvällen. Barnen tryckte sig mot glaset och for omkring - barn lider visst inte av akrofobi.
 
 
 
Singapore är jätte fint och rent - sydostasiens Monaco. Det är jätte grönt och tom vid sidan om motorvägarna är det designad grönska. Det finns inte byggnadsprojekt på hälft i betong med smutsiga traktorer och betongbilar - allt är färdigt och fint. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar