onsdag 2 januari 2013

Funderingar

• Tjocka gubbarna och unga flickorna •
Som tur ser man inte här män med barn/minderåriga thailändare, vilket jag läst att man ser tex. på Pattaya närmare Bankok. Men en hel del gubbar med unga thailändska flickor/kvinnor ser man tom här i lugnare delen av Phuket. På Patong, som är partystranden, ser man säkert en massa av dethär trista fenomenet.

• Social tillhörighet •
Makar i västvärlden spenderar kvällarna ofta tillsammans framför tv:n eller datorn/iPhonen, och träffar släkt och vänner genom planerade besök. Här sitter thailändare längs med gatorna tillsammans på kvällarna. Tex. vid vår närmaste lilla butik sitter alltid ett stort gäng i olika åldrar vid ett bord och spelar nåt spel, äter och har sovande barn i famnen - life is simple.

• Barnuppfostran •
Då våra barn skriker och trotsar, som normala finlänska barn, och städerskorna här försöker få dom glada medan jag vänder dom ryggen och räknar till tio - kan jag inte låta bli att tänka på att jag inte sett ett enda lokalt barn trotsa eller skrika. MEN däremot har jag sett barn bli slagna helt öppet här. Söta flickan här på gården såg jag bli slagen med en palmkvist, och hon började inte gråta. I Singapore, på ett köpcenter, såg jag en mamma ge sin pojke en örfil, och han började inte gråta. Familjevåld är mer en regel än undantag här, berättade Tomppa.

• Söta barn •
Barn här är ju så otroligt söta och jag kan inte låta bli att smeka dom över huvudet då jag får en chans. Samma tycker dom ju om våra pojkar som blir smekta och gullade med vart vi än går. Från butiker och restauranger ropar lokala "beibii, beibii", då vi går förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar