lördag 12 januari 2013

Phuket, Naiharn & Babylon pool villas

Här på Phuket är största delen av turisterna, typ 80%, ryssar och tom menyerna kan finnas på ryska. Svenska har vi inte hört just alls, dom turistar visst i nån annanstans nuförtiden? Finnar har vi sett endast ett par familjer på stranden, några snorkelgrupper på Coral island och hört lite på Kata. På Phuket är vågorna ganska stora, åtminstone för småbarn och för mig. Men stränderna är klart härliga iallafall.

Vi har jätte mycket tyckt om Naiharn som ställe. Stranden är kanske den barnvänligaste, med vågor som man lätt slipper över till lugnare sidan och inga vattenskotrar eller motorbåtar som drar fallskärmar eller banangummibåtar. Här finns inte turiststånd och säljs inte piratgrejor längs med vägarna. På gatorna finns restauranger, mini mart's, tvätterier, frissa, massage, klädbutiker, tatuerings studion mm där lokala också går. Hotell har jag inte sett, annat än två vid stranden, men det finns mycket villor att hyra. Restauranger finns av alla slag; med plaststolar eller super stiliga som Da Vinci. Många bra morgonmålsställen hittas också. Här finns inte barer eller nattklubbar med dunkande musik. Vill man till vimlet kan man åka till Kata (närmast), Karon, eller ända till Patong - på ca 15min för 10-20€ med tuktuk.

Babylon pool villas, där vi bor, har vi varit super nöjda med. Man har eget kök och det är städning och linnesutbyte varannan dag. Dessutom diskar dom också, så jag är emellanåt lat och lämnar disken till nästa dag. Personalen är jätte vänliga och barnkära. Wifi fungerar perfekt och poolen är passande både för barn och vuxna. Det finns tre stycken tvåvåningshus runt poolen, med totalt 12 lägenheter i olika storlekar. I trerummaren vi har skulle det bra rymmas två familjer en kortare resa.

Det är promenadavstånd till butik, restauranger, strand och tuktuk-stolpe. Dom andra som bor här är också här längre tider, 1-3 månader. Just nu är det vi, ett norskt par, en estnisk familj och resten är ryssar.

Dethär är ett perfekt boende om man reser med kompisfamiljer, då alla har egna lägenheter. Det är ett låst litet kameraövervakat område, och vuxna kan umgås tillsammans efter att barnen gått och sova. Nu finns det också grill till förfogande på gården. Hit kommer vi definitivt igen - hoppeligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar