torsdag 3 januari 2013

Vardag

Pojkarna vaknar ca klockan 7. Till morgonmål äter vi havregrynsgröt, den vi hittat här är jätte god. Rostbröd finns det typ en sort av, och den börjar lite komma ut ur öronen. Yoghurten är helt okej. Har inte hittat nån bra saft, utan det är bara essans. På restauranger får man ju sen härlig färskpressad juice, smoothie och milkshake.


Efter klockan 9 flyttar vi oss till poolen eller promenerar till stranden och njuter av solen.


Klockan 11 känner vi oss småhungriga och det blir salta kex och nötter i skuggan vid poolen, om jag inte genast orkar fixa mat. Sen blir det småningom dags att gå in och lunchen består av rester från restaurang dagen innan eller pasta; med pesto åt Adam och ketchup åt Antony.


Pojkarna leker inne en stund. Vi tog jätte lite leksaker med; sex småbilar, pennor & papper, fyra badleksaksdjur och sovmjukisar - och vi har klarat oss bra. Pojkarnas innelekar går mest ut på att bygga en bil eller båt av soffan/sängen. Det flyttas på stolar, roskisar, vattendunkar mm. Palomies Sami är nu ett populärt tema i lekarna.


Båda pojkarna sover sedan dagssömn. Antony har alltid behövt mycket sömn och Adam relativt lite, så dom sover lika mycket i dygnet fastän dom har två års skillnad. Vi vuxna sover, läser eller solar 1-2h - sköööönt.


Så blir det färskplockad frukt till mellanmål och eftersom vi har så mycket bekanta här blir det ofta nåt socialt på eftermiddagen/kvällen. Eller om vi haft program på fm tar vi det lugnt hemma på em. Solen går ner ca 18.


Efter socialt kvällsprogram eller hemmakväll och barnen gått och sova ca 20-21, sitter vi med mannen på terassen och tar ett glas. Jag skriver blogg, läser bloggar och bok, och mannen läser bok eller iPad-Hesare.


Vi stornjuter av solen, värmen, härliga färger och av ledigheten och tiden tillsammans. Klart är att det mesta går på barnens villkor, orkande och humör - vilket det ju alltid gör med små barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar