söndag 27 april 2014

Antony 6år

 
Underbara Antony fyllde idag 6år. Han fick en stor cykel med växlar som han susar omkring med, han är mycket intresserad av universum och kan ofta fråga svåra frågor tex. om "alkuräjähdys" och fick en Barna Hedenhös far till universum bok. Människans utveckling intresserar också och vi får ofta frågor tex. om neandertalare. "Olipa kerran ihminen" är en favorit dvd och andra boken handlade om människans inrde organ. Antony älskar Lego, både att koncentrerat bygga efter indtruktioner och att förverkliga fantasi och idéer till Lego-verklighet. Han har nu redan 2år själv byggt efter instruktioner och fick en stor Lego brandstation ända från Stockholm.
 
 
Vi har som tradition att göra nåt roligt på födelsedagen, vilket planeras månader innan och väntas ivrigt på. Då Antony fyllde 3år åkte vi metro, på 4-års dagen åkte vi tåg till Åbo och på 5-års dagen for vi till Snadi Stadi första gången. Dethär året gick vi på bio med bästa vännen (dubbelkusinens pojke) och såg den nya Lego filmen - som var myyycket inspirerande. Fast Antony genast efter bion ville hem och förverkliga idéer han fått från filmen, tog vi en sväng i stan.
 

Enda minuset denna soliga, roliga dag var att allergin slog till ordentligt för Antony och mannen. Dubbelkusinens yngre pojke har spenderat natten på sjukhus pga allergin. Själv mår jag i jämförelse bra, och tror nu det är tack vare mitt nässpray, som vi nu genast beställde åt dom andra också. 

3 kommentarer:

 1. Grattis till Antony! :) Vad är det för nässpray du använder? Jag trodde Lily fick ögoninflammation igår och imorse fick hon inte upp ögonen mera. Det visade sig hos läkaren att hon sannolikt har pollenallergi :( Stackars liten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är hämskt att se dom små gnugga dom kliande ögonen tills dom är kruttorra och röda :(

   Har Avamys på recept. Den lär vara mer effektiv än de man får på aptekshyllan. Den hjälper också för ögonen. Från 6år uppåt. För yngre är det väl Nasofan som gäller, som fås utan recept.

   Andra traditionella tips vi kört med är dusch på kvällen och sköljande av håret, bytande av dynvar varje kväll, inget vädrande och så lite utelek som möjligt.

   Radera
 2. Ok tack! Tänk att man nu väntar på regn :)
  h. Tessa

  SvaraRadera