tisdag 8 april 2014

Läxiäiset

Nu i maj blir det nio år sedan jag började mitt jobb med dubbeldiagnos patienter, dsv drogmissbrukare med psykiatrisk diagnos. Jag har trivats, oj vad jag trivats i vår underbara arbetsgrupp. Ju tyngre patienter och svårare fall, desto tightare är arbetsgruppen - så är det! Vi har inte råd att vara osams, eftersom vi alla håller varandras "back" så att säga. Och det skulle vara helt för tungt att använda kaffepauserna till att tala skit. Under kaffepauserna behövs vitsar och så grov humor att utomstående skulle bli chockade - och oj så vi skrattar varje dag. Dethär kommer jag att sakna sååå, den fina samhörigheten, humorn alla arbetskompisar.

 
Varför byter jag då jobb? Fast arbetsgruppen är underbar så har jag hört att det finns jobb som är lättare, och det vill jag testa på. Känner att jag blivit så härdad och van att jag inte mera förstår var det talas om då folk talar om missbrukspsykiatrin som den tyngsta formen av psykiatri. Patienternas livshistorier har jag också blivit så van vid att dom sällan berör mig - på gott och ont. Vill testa hur det är att jobba med patienter som inte är missbrukare och personlighetsstörda utan har "normala" psykiatriska diagnoser. Patienter man kan samarbeta med utan en massa regler och konflikter, med en sjukdom som går att behandla med medicin och patienterna kanske tom blir nöjda. (Visst har vi sånahär patienter på mitt nuvarande jobb också, men dom är undantag.) För det andra hittade jag ett jobb i psykiatrin inom samma organisation (mister inte semestern!) - men närmare hemmet. Det, att komma efter barnen 16.30 istället för 17 gör en enorm skillnad i vardagen, tror jag. Dessutom kan jag sen cykla till jobbet.
 
På fredagen ska det bli läxiäiset och planerar vad jag ska bjuda på, annat än skumppa förståss. Smörgåskaka hade jag tänkt mig, men har oroat mig för hur jag får den transporterad i bussen. Tills jag hittade ett sånthär recept. Denhär får man ju lätt transporterad i formen och dekorerad sen på plats. Receptet är för lax. Har ni bra recept för sånhär med skinka? Skulle villa laga två.
 

5 kommentarer:

 1. http://www.pullahiiri.com/search/label/Voileip%C3%A4kakut
  Den här är sjukt god och jag tror att det skulle passa riktigt bra att sätta till lite skinka. //Jeanette ps.kollar ofta pullahiiris sidor när jag ska baka, blir så inspirerad av hennes recept

  SvaraRadera
 2. Hittade en med skinka, har inte själv bakat den här men den ser god ut.
  http://www.pullahiiri.com/2013/11/hyydytetty-kinkkuvoileipakakku.html
  Hoppas ni får en rolig avskedsfest! //Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naaaam, tack Jeanette, denhär ska det bli!!

   Radera
 3. Grattis Jonna till det nya jobbet! Jättefint! Och låter som en kiva förändring och förstås plus med kortare arbetsväg.
  h. Tessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tessa! Är ivrig och nervös :)

   Radera