måndag 3 mars 2014

Hur ofta dammsuger ni?

Min dubbelkusin berättade om en tråd på fb där folk diskuterade hur ofta dom dammsuger. Dom första kommentarerna var 1gång/veckan, dagligen, flera gånger i veckan eller varannan vecka. Jag hör inte till nån av domhär kategorierna. Senare fanns det kommentarer som; var 3dje vecka eller 1gång/månaden, som jag själv bättre identifierar mig med. Vi funderade över hur folk hinner och prioriserar det så högt? Om jag har lite tid, och fast jag ser lite dammtussar i hörnen, så väljer jag oftast att göra nåt annat. Dammsugning är en obligatorisk sak för mig och gör det helst bara då jag måste. Att städa undan saker, ha saker på rätt plats, dammtorka ytor och hålla köket rent är saker jag helt gärna gör.

"Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete" (en skylt som finns på lande)

Dammsugning diskuterades också på veckoslutet med släkten på dubbelkusinens sons kalas. Egenligen är jag högt förundrad över att det ens mera finns något som damm på 2000-talet. HUR har det inte hittats på nån uppfinning som "dödar" dammet? Nåt som typ elektriska magnet-manicker, vad vet jag? HUR finns det ännu nåt så uråldrigt som en opraktisk dammsugare? Som tar en massa plats i skåpet, vars effekt helatiden blir sämre då påsen fylls och är opraktisk att tömma. Som min moster konstaterade skulle det säkert har uppfunnits nåt för länge sen ifall det i historiens tid främst varit män som städade.

Hur ofta dammsuger ni? Själv eller har ni städerska?

6 kommentarer:

 1. I vårt hushåll dammsuger vi kanske en gång på två veckor, skulle nog behövas oftare men lägger tid på annat viktigt istället. Några gånger i veckan sopar jag upp det värsta med sopborste/skyffel , främst då sånt som hamnar under bordet när barnen äter. Sen kan man ju fånga upp lite dammtussar med ett fuktigt hushållspapper också.! Men hur ofta byter ni lakan i sängen? Har en väninna som byter en gång i veckan viket jag tycker är ganska ofta, jag gör det nog bara en gång/månad , vad är korrekt svar undrar jag ?
  H. Monica
  ps. Skulle hemskt gärna ha en städare men har nog inte råd med det tyvärr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi byter också lakan så snuskigt sällan att jag inte täckats säga det högt förrän nu då du Monica har ganska samma mellanrum! Lakanbyte börjas talas om hos oss då dom börjar kännas smutsiga eller typ har fläckar, sen kan det nog ännu gå flera veckor innan det påriktigt händer...

   Radera
 2. Jag hör nog mer till dom där städarna... vi har en liten dammsugare som jag använder i köket och tamburen nästan dagligen och annars också under veckan. Annars dammsuger jag mera ordentligt ca 1 gg/vecka. Jag tycker det blir dammigt hemma på typ en dag nu när jag är hemma alla dagar. Lakan byter jag med ca 2 veckors mellanrum. Ganska rumba nog. På hösten hoppas jag på att få städare! :)
  h. Tessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj Tessa vad du är duktig och energisk :). Små "handdammsugare" är nog jätte bra och skulle inte kunna leva utan vår lilla Dyson, just för tambur och under bordet.

   Radera
 3. Jag har en robotdammsugare och jag kör den 1 gång per vecka. Den är inte riktigt lika effektiv som en bra manuell dammsugning men för mej duger det. Jag sparar en hel del tid då jag "bara" plockar undan och torkar damm. Hade tidigare städerska men tycker det blir för dyrt.. På lakafronten är jag ganska lika som du ��. Linda S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajjo, robotdammsugare!! Tror vi nån gång haft en för läänge sen. Dom har säkert utvecklats en hel del sen dess. Kanske jag skulle ta mig en robotdammsugar-kampanj här hemma :)

   Radera