söndag 2 mars 2014

Granatäppel, en super fruit

Kanske jag är den sista som bekantar mig med granatäppel, men han läst så mycket bra om det att jag beställde från Alepa-bilen. Ett granatäppel kostar ca 2€, så man kan ju inte äta dom varje dag, men kanske på veckosluten. Ett granatäppel innehåller så mycket frön att det räcker med en halva. Dom smakar sött och konsistensen är lite som vindruvor. Vi satte på sallad och i morse på turkisk yoghurt. Det finns även granatäppelpulver.
Sagt om granatäppel:
  • särskilt stora mängder av vitamin C och kalium
  • kraftfull antioxidant
  • Bra mot prostatacancer
  • positiva påverkan på ämnesomsättningen 
  • effektiv mot spridningen av bröstcancerceller
  • mycket effektivt för att reducera hjärtsjukdomar, inklusive högt blodtryck och högt kolesterol
  • har visat sig kunna hämma virusinfektioner
  • har antibakteriella effekter mot munkaries
  • 10 hyvää syytä syödä granaattiomenaa

Granatäppel frön och chiagröt på turkisk yoghurt.

Dom som känner mig vet att jag verkligen inte fokuserat på hälsa någonsin varken gällande mat, kondition eller levnadsvanor... Nu satt jag tom en kategori som heter hälsa. Skulle inte kalla det 40-års"kris", men att komma att fylla 40år detta år har kanske gjort att jag börjat tänka på hälsan. Hoppas det håller i sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar