söndag 23 mars 2014

Veckoslutet & parförhållande

 
Härligt väder på lördagen och vi fick cykelsadlarna på rätt höjd.

Testade om middagen verkar lugnare och stabilare genom ett glas rött... njaaa...
 
Fina skuggor då solen skiner.


Att ta foton av harmoniska stilleben är för mig en bra balans för det annors ofta kaotiska och snabba livet med små barn. Detta veckoslut har vi med mannen talat om saker Vuoden mutsi skriver om HÄR idag. "Oletteko muut huomanneet, että parisuhteessa voi mennä lapsen saamisen jälkeen pitkäänkin aika lailla päin persettä?"
 
Emellanåt är vi längre ifrån varandra mentalt och fysiskt och emellanåt är allt okej. Allt går i cykler och faser i småbarnsfamiljer enligt tex. dålig sömn- och trots faser eller stress på jobbet, som påverkar alla i familjen och hur vi har ork att satsa på parförhållandet. Som Vuoden mutsi, har vi också redan kompisar med små barn som skiljt sig. Vi har konstaterat att det är bra och viktigt att nu och då tala ut och kolla att man fortfarande är "on the same page" så att säga. Ofta konstateras behovet av en diskussion och kommunikation genom att jag får tex. klagosammanbrott som igår. Lite prat är sen början till en bättre fas igen. Och nästa veckoslut ska vi på tumis på vuxenfest (!) och snart fyller Adam 4år, då det enligt Vuoden mutsis källor ska börja bli mer som "förr" oss vuxna emellan (!). Jippiii, så kanske vi sen då övervunnit dom tyngsta åren? Eller vad säger ni med äldre barn?

2 kommentarer:

  1. Håller så med dig! Skönt att höra att andra också ibland kommunicerar med massiva utbrott. Inte speciellt vuxet men då tröttheten och stressen tar över har man en konstig förmåga att bete sig konstigt. Njut av er tumistid nästa veckoslut! H. Fia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt Fia att höra att jag int är den enda... Skyller denhär gången på att det ligger vårtrötthet i luften + allergin. Jaaa, vuxenparty piggar nog upp vardagen, fastän man kanske annors inte är så pigg sen nästa dag ;)

      Radera